Allmän kurs distans

Flex

Allmän kurs distans är en modern, flexibel utbildning som anpassar sig till deltagarnas praktiska situation. Vi har inga schemalagda lektioner och inga lektionssalar, vi studerar när och var som helst. På nätet träffas vi för att diskutera, byta erfarenheter och lära känna varandra.

Allmän kurs distans är för vuxna som inte har fullgjort gymnasium men nu vill studera på högre nivå. Utbildningen ger grundläggande behörighet till högskolestudier. Allmän kurs distans använder en modern och flexibel kursplattform.

Allmän kurs distans är inriktad mot högskolestudier. Det innebär bland annat att du förutom de lägsta behörighetsgivande grundkurserna kan läsa några ämnen på högre nivå, till exempel Matematik 1b och 2b, Naturkunskap 1b och 2 samt Samhällskunskap 1b.

Även om kursen inte har några obligatoriska träffar är du välkommen att besöka oss på Instrumentvägen 19 i Örnsberg, som är en förort sydväst om Stockholm. Vi har drop-in 09.00 – 11.00 tisdag – fredag.

Du betalar 500 kr /termin för försäkring, boklicencer m.m.

Höstterminen 2017 pågår mellan den 21 augusti till och med den 15 december. Kursen är studiemedelsberättigad från CSN.

Ansökan till vårterminen 2018 kommer att öppna inom kort.

Hur du blir antagen

Läs mer om antagningsprocessen här.

Policy om närvaro och kursplan

hanna_low_res2

Hanna Dawson

Lärare på Allmän kurs på Scouternas folkhögskola.
E-post: hanna.dawson@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 89
Mobil:
072-079 06 98

Hanna är lärare på Allmän kurs på Scouternas folkhögskola med ämnena Samhällskunskap, Religion och Projektledning.

Kursdeltagare berättar:

”Att plugga har blivit som ett beroende på ett bra sätt, för jag har längtat att få sätta igång igen även fast jag bara har varit borta i en vecka!”

”Jag tycker att jag har lärt mig en väldans massa nytt sen jag började att läsa på AK distans och det är ju bra, tycker jag. Jag har även rannsakat mig själv i mångt o mycket. Fått ändra på många förutfattade meningar som jag har haft tidigare…”

”Vill bara tala om hur otroligt nöjd jag är över denna folkhögskola och upplägget. Jag blev förvånad i början och trodde att jag var ute och cyklade, men det visade ju sig att jag hade all frihet i världen när jag i själva verket trodde att det skulle vara tidspressningar och prov hit och dit. Eftersom jag har varit beroende av att ständigt finnas tillgänglig för min son så har det varit hur skönt som helst. Jag har kunnat ta skolan i min egna takt och jag har även kunnat ta med mig den vart jag än har gått. Lärarna har ständigt funnits tillgängliga, man har fått svar och hjälp när man har behövt och man har även fått känna sig delaktig och viktig i deras ögon när det t ex gäller plattformen. Jag är supernöjd och kommer nog faktiskt sakna det här en gnutta =)”

”Jag måste verkligen säga att ni är så bra här på Scouternas folkhögskola. Tummen upp för er!!! Är det nåt som strular, ja då fixar ni det fort som attan. Inte en massa krångel utan det är raka rör hela vägen och det är verkligen kanonbra tycker jag!”

Asså, shit trodde aldrig att jag skulle nå hit. Jag är iaf tacksam över den otroliga hjälp som jag fått här på skolan, trodde att en distanskurs skulle lämna en helt hopplös och ensam.