Allmän kurs distans

Flex

Allmän kurs distans är en modern, flexibel utbildning som anpassar sig till deltagarnas praktiska situation. Vi har inga schemalagda lektioner och inga lektionssalar, vi studerar när och var som helst. På nätet träffas vi för att diskutera, byta erfarenheter och lära känna varandra.

Allmän kurs distans är för vuxna som inte har fullgjort gymnasium men nu vill studera på högre nivå. Utbildningen ger grundläggande behörighet till högskolestudier. Allmän kurs distans använder en modern och flexibel kursplattform. Allt vi gör genomsyras av Agenda 2030 och de globala målen.

Allmän kurs distans är inriktad mot högskolestudier. Det innebär bland annat att du förutom de lägsta behörighetsgivande grundkurserna kan läsa några ämnen på högre nivå, till exempel Matematik 1b och 2b, Naturkunskap 1b och 2 samt Samhällskunskap 1b.

Även om kursen inte har några obligatoriska träffar är du välkommen att besöka oss på Instrumentvägen 19 i Hägersten, som är en förort sydväst om Stockholm. Hör av dig så bokar vi in en tid för ditt besök.

Du betalar 500 kr /termin för försäkring, boklicencer m.m.

Vårterminen 2018 pågår från den 10 januari till och med den 12 juni. Kursen är studiemedelsberättigad från CSN.

 

Ansökan

Ansökan för vårterminen 2018 är nu stängd.

Hur du blir antagen

Läs mer om antagningsprocessen här.

Policy om närvaro och kursplan

Kursdeltagare berättar

”Att plugga har blivit som ett beroende på ett bra sätt, för jag har längtat att få sätta igång igen även fast jag bara har varit borta i en vecka!”

 

”Jag tycker att jag har lärt mig en väldans massa nytt sen jag började att läsa på AK distans och det är ju bra, tycker jag. Jag har även rannsakat mig själv i mångt o mycket. Fått ändra på många förutfattade meningar som jag har haft tidigare…”

 

”Vill bara tala om hur otroligt nöjd jag är över denna folkhögskola och upplägget. Jag blev förvånad i början och trodde att jag var ute och cyklade, men det visade ju sig att jag hade all frihet i världen när jag i själva verket trodde att det skulle vara tidspressningar och prov hit och dit. Eftersom jag har varit beroende av att ständigt finnas tillgänglig för min son så har det varit hur skönt som helst. Jag har kunnat ta skolan i min egna takt och jag har även kunnat ta med mig den vart jag än har gått. Lärarna har ständigt funnits tillgängliga, man har fått svar och hjälp när man har behövt och man har även fått känna sig delaktig och viktig i deras ögon när det t ex gäller plattformen. Jag är supernöjd och kommer nog faktiskt sakna det här en gnutta =)”

 

”Jag måste verkligen säga att ni är så bra här på Scouternas folkhögskola. Tummen upp för er!!! Är det nåt som strular, ja då fixar ni det fort som attan. Inte en massa krångel utan det är raka rör hela vägen och det är verkligen kanonbra tycker jag!”

 

Asså, shit trodde aldrig att jag skulle nå hit. Jag är iaf tacksam över den otroliga hjälp som jag fått här på skolan, trodde att en distanskurs skulle lämna en helt hopplös och ensam.

Kontakt

Yildiz Ilgar

Yildiz Ilgar

Biträdande rektor
E-post: yildiz.ilgar@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 71

Yildiz är biträdande rektor och ansvarig för allmän kurs på Scouternas folkhögskola.