Leda globalt

globala-malen-logo-och-ikoner

 

Utbildningen Leda globalt ger dig mod, verktyg och inspiration att leva hållbart i takt med utvecklingen. Med utgångspunkt i det egna värdebaserade ledarskapet jobbar vi med hållbar utveckling och de globala målen i vår samtida värld.

Läs om när kursansvarige Cecilia berättar om utbildningen på Globalportalen >>

 

Som deltagare kommer du få en faktabaserad helhetssyn och insikter kring ledarskap för hållbarhet. I ett upplevelsebaserat sammanhang får du redskap som stärker engagemang och känslan att själv kunna bidra till samhällsförbättring. Utbildningen innehåller moment i hållbar utveckling, ledarskap, projektledning samt interkulturell förståelse och mångfald.

Kursupplägg

Utbildningen är en terminskurs på helfart som pågår under 20 veckor. Undervisningen utgår till största delen från våra lokaler i Örnsberg, Stockholm. Utbildningen räknas som en distanskurs då det inte är undervisning fem dagar i veckan, men räkna ändå med att vara på plats ca tre dagar i veckan.

 

Vi kommer att titta närmare på alla hållbarhetsmålen och utgå från dem när vi studerar globala frågor i stort och smått. Vi behandlar både ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om dig själv, uppleva utmaningar samt hitta mod och nya metoder till att förändra världen.

 

Utbildningen kommer till stor del att vara upplevelsebaserad. Teorier och modeller levandegörs även av gästföreläsare, studiebesök samt genom en praktisk genomförandeperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt eller studie.

 

  • Vecka 3-8: Undervisning ca tre dagar i veckan (inkl. studiebesök och gästföreläsningar).
  • Vecka 10-15: Projektperiod på valfri plats med tema hållbarhet.
  • Vecka 17-22: Undervisning ca tre dagar i veckan (inkl. studiebesök och gästföreläsningar).

 

Tillsammans hittar vi ett projekt som passar dina intressen och möjligheter. Det kommer finnas några förslag på projekt både inom Sverige och utomlands.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och deltagare kan söka studiemedel från CSN för heltidsstudier.

Kostnad för kurslitteratur

Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om 1000 kr. I den ingår all studielitteratur. Avgiften betalas efter antagning. Eventuella kostnader för resor under projektperioden kan tillkomma. Sök gärna bidrag och stipendier.

Ansökan och antagning

En pilotomgång av kursen startar den 14 januari och avslutas den 31 maj 2019. Ansök senast den 15 december 2018.

 

Ansök här

 

Vid fler sökande än platser kommer urval göras på grundval av; anmälningstid, tidigare erfarenhet av ledarskap och hållbarhet, sökandes intresse samt total sammansättning av gruppen.

 

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Cecilia Wesslén

Cecilia Wesslén

Kursutvecklare samt kursansvarig Leda globalt och Projektledning
E-post: cecilia.wesslen@scouterna.se
Telefon:
08-55 50 65 48
Mobil:
072-070 69 44

Cecilia jobbar på Scouternas folkhögskola och är kursutvecklare samt kursansvarig för Leda globalt och Projektledning.