Leda lokalt

Professor giving lecture among auditorium audience

Är du en ung ledare med ett lokalt styrelseuppdrag? Vill du bli starkare, tryggare och växa genom ett nätverk med fler som du? Då är den här utbildningen för dig!

 

Leda lokalt är utbildningen som ger dig makten, modet och verktygen att leda din styrelse, din förening och dig själv. Målgruppen är unga ledare som har ett styrelseuppdrag i ideell sektor på lokal nivå och syftet är att ge dig som lokal föreningsledare en grundläggande utbildning i ledarskap utifrån ett värdebaserat perspektiv samt stärka dina kunskaper i att leda en styrelse samt driva och utveckla en förening. Tillsammans med andra, som har liknande uppdrag, kommer du att växa som ledare!

Kursupplägg

Utbildningen är en distanskurs, med ett antal obligatoriska träffar, som sträcker sig över två terminer, från september till maj. Träffarna leds av personer med erfarenhet av att vara ung i en styrelse, mellan träffarna arbetar du med förberedelser och hemuppgifter, baserade på ditt egna uppdrag. Du kommer att få arbeta med pedagogiska digitala verktyg, hålla kontakten med ledare och andra deltagare via en digital plattform samt få stöd genom mentorskap.

 

Utbildningshelgerna är planerade till följande datum:

28 – 30 september

23 – 25 november

8 – 10 februari

10 – 12 maj

Kostnad för kurslitteratur

Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för studiematerial samt kost och logi om 1000 kr. Avgiften betalas efter antagning. Resor till och från träffarna betalas av deltagaren.

 

Ofta kan du söka bidrag från din egen organisation/förening. Om du har svårt att bekosta utbildningen själv så kan du söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.

Ansökan och antagning

Första omgången startar 3 september och avslutas den 31 maj 2019. Ansökan till höstens utbildning är nu stängd. Kontakta ansvarig vid frågor om kursen.

Kontakt

ylle_300x300

Ylle Stigzelius Åkermo

Kursutvecklare samt kursansvarig Leda lokalt
E-post: ylle.akermo@scouterna.se
Mobil:
072-070 69 43

Ylle jobbar på Scouternas folkhögskola och är kursansvarig för Leda lokalt. Ylle jobbar även med utbildningarna Leda globalt och Projektledning.