Leda lokalt

Professor giving lecture among auditorium audience

Är du en ung ledare som har ett styrelseuppdrag och känner att du vill mer? Då är Leda lokalt utbildningen för dig!

 

Leda lokalt ger dig makten, modet och verktygen att leda din styrelse, din förening och dig själv. Målgruppen för utbildningen är unga ledare som har ett styrelseuppdrag i ideell sektor på lokal nivå och syftet är att ge dig som lokal föreningsledare en grundläggande utbildning i ledarskap utifrån ett värdebaserat perspektiv samt stärka dina kunskaper i att leda en styrelse samt driva och utveckla en förening. Tillsammans med andra, som har liknande uppdrag, kommer du att växa som ledare!

Kursupplägg

Utbildningen är en distanskurs, med ett antal obligatoriska träffar, som sträcker sig över två terminer, från september till maj.

 

Träffarna består av fyra kurshelger, mellan träffarna jobbar du med förberedelser och hemuppgifter, baserade på ditt egna uppdrag. Under kursen håller du kontakt med kursledare och andra deltagare via vår digitala lärplattform.

Kostnad för kurslitteratur

Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om 1000 kr. I den ingår all studielitteratur. Kursavgiften betalas efter antagning.

Ansökan och antagning

Höstens kurs startar 3 september och avslutas den 31 maj 2019. Ansök senast den 15 augusti.

 

Antagning sker löpande och ansökningsbesked skickas ut senast den 22 augusti. Vid fler sökande än platser kommer urval göras på grundval av; ansökningstid, tidigare erfarenhet av projektledning, sökandes intresse samt total sammansättning av gruppen.

 

Ansök här

Kontakt

ylle_300x300

Ylle Stigzelius Åkermo

Kursansvarig Leda lokalt – ung makt i centrum
E-post: ylle.akermo@scouterna.se
Mobil:
072-070 69 43

Ylle jobbar på Scouternas folkhögskola och är kursansvarig för Leda lokalt – ung makt i centrum. Ylle jobbar även med utbildningarna Leda globalt och Projektledning.