Utbildardagarna 2020

UtbildardagarnaScouternas folkhögskola är platsen för dig som vill vara med att utbilda Sveriges bästa ledare. Som vill vara med att bidra till att förbättra världen.

Som utbildare på Scouternas folkhögskola, och inom vår utbildningsplattform Ledarskapsön, är du en central del i att vi lyckas med det.

Är du utbildare, eller sugen på att bli och/eller få veta mer om vår utbildningsorganisation? Då hoppas vi att du vill komma och inspireras, utvecklas/utveckla och nätverka på Utbildardagarna 2020!

Välkommen!

Vi laddar om! Vi laddar upp!  – Utbildarportalen

Har du också börjat hämta dig efter besvikelsen av att årets Utbildardagar 2020 ställdes in?  Vi som jobbat med planeringen av årets Utbildardagar har nu slickat våra sår klart och ser nu fram emot att hitta nya vägar att erbjuda inspiration och kunskap till dig som utbildare! På vår Utbildarportal!

Utbildarportalen är en hemsida där du som utbildare kan delta på såväl live workshops, som förinspelade kurspass att ta del av när det passar dig. Vi har också samlat en del extern inspiration och tips som vi tror att ni kommer tycka om. Utbildarportalen är en dynamisk hemsida som kommer publicera fler kurspass allt eftersom, och där du själv har möjlighet att påverka utbudet via vår förslagslåda. Utbildarportalen finns till för alla våra utbildare, det går alltså utmärkt att tipsa en utbildarkollega som inte var anmäld till Utbildardagarna.

Utbildardagarna fyller 10 år

För 10 år sen, 2011, hölls den första gemensamma träffen för utbildare i Överåsvillan i Göteborg. En träff som precis som dagens Utbildadagar, hade fokus på att nätverka, fördjupa sig kring våra kurser samt att inspireras och utvecklas som utbildare.

På 10 år har både scoutrörelsen, Scouternas folkhögskola och våra utbildningar  utvecklats och förändrats. Hur kommer kommande 10 år påverka oss som utbildare i Scouternas folkhögskola?

I mars 2020 är det dags att fira att Utbildardagarna fyller 10 år. Det gör vi tillsammans under helgen 14-15 mars 2020 i Halmstad.

Vi utbildar för en bättre värld!

Precis som vi, inom Scouternas folkhögskola, har även Agenda 2030 syftet att skapa en bättre värld. I mål nr 4 i Agenda 2030 är det just utbildning som står i centrum genom ”God utbildning för alla”.

Vad betyder det för oss inom Scouternas folkhögskola? På vilket sätt vill och kan vi bidra till god utbildning och bildning? Och hur ser du som utbildare på dina möjligheter och metoder, genom ditt ledarskap att du är med och utbildar för en bättre värld?

Det här och en hel del annat, fördjupar vi oss i på olika sätt under årets utbildardagar.

Programmet

Programmet börjar ta form men än är det inte 100% klart. Men här kommer smakprov på vadsom kommer bjudas på:

• Scouternas folkhögskola igår & idag: i över 60 år har scouterna bedrivit folkhögskola med bildning i fokus. Varför är vi just en folkhögskola? Och vad betyder det att vi är just Scouternas folkhögskola.
  • Att utbilda för öppenhet & tillgänglighet: Vi fördjupar och arbetar med hur vi kan säkerställa att våra utbildningar är till för ”alla”.
  • Att utbilda för hållbart engagemang & ledarskap: hur kan vi som utbildare säkerställa att vi arbetar för en hållbar värld i stort, och samtidigt ett hållbart engagemang i vår egen kontext inom Socuterna & Scouternas folkhögskola.
  • Kursadministration; vi grottar ner oss i kursadministrationen i Scoutnet och följer upp frågor och utmaningar vi behöver lösa tillsammans.
  • Upplevelsebaserat lärande; fördjupning kring denna del av scoutmetoden och vad hur vi omsätter det i våra utbildningar.
  • Barnkonventionen: Barnkonventionen är nu lag. Som utbildare får du här kunskap som du som utbildare har nytta av som utbildare av scoutledare.
  • Framtidens utbildare: vad behöver vi som utbildare för kompetensutveckling & inspiration för våra uppdrag i framtiden.
  • Regionala & nationella utbildningssamlingar
  • Tid för samlingar för kursteam, samverkansorganisationer och liknande.

Utöver detta har vi en härlig fest att se fram emot på lördagskvällen.

Resebidrag

För att så många som möjligt ska ha möjlighet att komma till Utbildardagarna 2020, vill vi ge dig som reser får en dyr resekostnad, möjligheten till resebidrag. För att få resebidrag gäller följande:

1. Din resa är beställd före 31 jan
2. Din resa tur och retur, kostar över 400 kr
3. Din utläggsredovisning är Scouternas folkhögskola tillhanda senast 30 april, enligt utläggsredovisningsblanketten här >>

(Kvitto/biljett för hela kostnaden bifogas utläggsredovisningen. Dra av 400 kr från totoalsumman när du skriver i summan som skall utbetalas till dig)

Fredag
Incheckningen är öppen från kl 19 på fredagskvällen. Vi bjuder på enklare kvällsfika för den hungrige.

Programmet startar kl. 9.30 på lördagmorgon.

Söndag

Vi avslutar med lunch kl. 13.00 på söndagen. Eventuellt kommer en lunchpåse kunna tas med på resan ifall man vill åka strax efter kl. 13.00.

Resa från tågstationen i Halmstad till Tylebäck

Via Regionbussterminalen tar du buss nr 10. Den stannar precis utanför på hållplats ”Tylöbäck”. Det avgår bussar två gånger i timmen. Se google maps här >>

Ev. abonnerad buss till/från Halmstad C sker när vi vet mer om ankomsttider.

Mail med mer praktisk infooramtion samt information kring anmälan till respektive kurspass kommer i slutet av februari till dig som anmält dig.

Gå till kurskatalogen

kurskatalogen >>  hittar du all praktisk information om helgen. Obs! Förlängd anmälan tom 16 februari.

Har du frågor eller funderingar angående Utbildardagarna, kontakta folkhogskola@scouterna.se