Kursbeskrivning

EO1I3452

Kursen är fullbokad. Nästa kursomgång planeras till mars 2019.

Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism.

I en 2 dagars utbildning byter vi erfarenheter och fyller på våra kunskaper kring hur vi fungerar olika, adhd och autism, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Ledare för barn och ungdomsverksamhet i Scouterna eller Friluftsfrämjandet.

Ledare i Friluftsfrämjandet anmäler sig på friluftsframjandet.se.

Praktiskt

Utbildningen startar lördag kl 10 och avslutas söndag kl 13.

För att lära känna varandra och ha mer informella samtal om ledarskap i Scouterna och Friluftsfrämjandet ingår en övernattning.

Av ekonomiska skäl kommer de flesta att dela rum med någon annan, men möjlighet till boende i enkelrum kommer att finnas för den som behöver. Om övernattning inte fungerar för dig, kontakta oss så hittar vi en lösning.

Du som reser från utanför Mälardalen kan få reseersättning på upp till 800 kr. Du bokar själv din resa och redovisar kvittot. Praktiskt info om detta får du när du har anmält dig.

Förkunskaper

Du som anmäler dig får en förberedande uppgift om ca 2 h som ger grundläggande kunskap i att anpassa ledarskapet till unga med adhd eller autism. Den behöver vara gjord för att du ska kunna delta.

Utbildare

Marie-Louise Lövgren, Julia Carlbäcker, Anna Ahlström och Malin Wester.