Kursbeskrivning

Välkommen till Anpassat ledarskap – webbkurs

Här lär du dig anpassa ditt ledarskap så att det funkar bättre för barn och unga med till exempel ADHD eller autism. I kursen ingår metoder som underlättar för alla i gruppen, både ledare och deltagare. Kursen vänder sig till ledare för barn och ungas fritid, och är skapad av Scouterna och Friluftsfrämjandet.

Var går jag kursen?

Kursen är utvecklad för att användas i mobil, men du kan även gå kursen på dator. Då rekommenderar vi webbläsaren Chrome. Chrome kan du ladda ner gratis här >>

Vem kan gå kursen?

Barn- och ungdomsledare i Friluftsfrämjandet, scoutledare i direktanslutna kårer samt ledare i Nykterhetsrörelsens scoutförbund ansluts automatiskt, regelbundet till kursen. För ledare i Equmenia eller annan verksmahet, se nedan.

Så här gär du:

1. Gå till vår webbkurs-portal Luvit >>
    För dig som loggar in för första gången:
  2. Klicka på ”Glömt ditt lösenord”
  3. Skriv in den e-postadress du har registrerad i medlemsregistret
  4. Du får ett mail med en länk där du kan ställa in ett lösenord

Är du ledare i Equmenia?

• Har du redan ett konto i Luvit och tillgång till kursen Trygga möten? Maila webbkurs@scouterna.se så ger supporten dig tillgång till kursen Anpassat ledarskap.
  • Du som är ny ledare får tillgång till kursen Anpassat ledarskap genom att kårchefen mailar följande uppgifter till webbkurs@scouterna.se :
    * Equmeniaföreningens föreningsnummer
    * Förnamn, efternamn och e-postadress till scoutledarna som ska gå kursen.
    * Gör gärna detta någon vecka innan du ska gå kursen så att supporten hinner ge dig tillgång.

Är du ledare för en annan verksamhet?

Är du ledare för en annan verksamhet och vill gå kursen Anpassat ledarskap? Maila till webbkurs@scouterna.se