Kursbeskrivning

Välkommen till vackra Öland och Mörbylånga scoutgård för en kurs där du får möjlighet att utveckla ditt eget ledarskap. Vi bor i stugan men håller kurspass, reflekterar och diskuterar för det mesta utomhus, under vandringar på det närliggande Stora Alvaret. Kursen startar fredag kväll och avslutas söndag eftermiddag. (har du svårt att komma ifrån är det ok att ansluta lördag morgon)

Även del två, som innehåller färre timmar, hålls i Mörbylånga scoutgård.

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som vill utveckla ditt eget ledarskap. Är du trygg och säker i din roll som ledare blir du också bättre på att leda andra. Kursen är för dig som vill utvecklas inom rörelsen oavsett om du är ny eller verkat inom Scouterna länge. Här får du kraft, glädje och inspiration för ditt personliga ledarskap.

Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag i en patrull? Vem vill jag vara? och Hur hjälper jag andra framåt? Ditt personliga ledarskap handlar om dig som individ.

Kursen ges över två helger, med tyngdpunkten under den första. Tiden däremellan kommer du att delta i ett peer-arbete, coachande samtal, med utgångspunkt i det som är viktigt i din utveckling som ledare. Det innebär att du och en av de andra deltagarna kommer ha samtal regelbundet mellan kurstillfällena och coacha varandra.

Ledarskap är ett livslångt lärande och målet med kursen är att du ska få med dig en verktygslåda för att kunna fortsätta utvecklas som ledare.