Kursbeskrivning

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Oavsett om du är ny som ledare eller har varit inom rörelsen länge så är det här en kurs för dig som känner att du behöver något nytt inom ditt ledarskap. Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag i en patrull? Vem vill jag vara? och Hur hjälper jag andra framåt? Till skillnad från många andra kurser handlar den här om dig som individ, inte om hur vi kan skapa verksamhet för ungdomar. I förlängningen bidrar det till bättre verksamhet för alla om var och en lägger tid på att reflektera kring sitt ledarskap. I den här kursen utgår mycket av reflektionerna från våra styrkor och värderingar.

Kursen ges över två helger och under tiden däremellan kommer du att delta i ett peer-arbete med utgångspunkt i det som är viktigt i din utveckling som ledare. Det innebär att du och en av de andra deltagarna kommer ha samtal regelbundet mellan våra kurstillfällen och coacha varandra.

Denna kurs bygger till största delen på egen reflektion, vilket innebär att du behöver vara beredd på att arbeta med dig själv och även dela med dig av dina tankar.
Ledarskap är ett livslångt lärande och målet med kursen är att du ska få med dig en verktygslåda för att kunna fortsätta utvecklas som ledare inom scouterna.