Kursbeskrivning

sommarfjäll_tält_natt

Upptäck fjällen i sommar!

15-20 juli har du som är äventyrarscout chansen att upptäcka Jämtlandsfjällen tillsammans med andra äventyrare. Mullfjällsstationen kommer vara vårt basläger och därifrån kommer vi att gå på en mängd olika upptäcktsfärder. Bland annat kommer vi att tälta på fjället och besöka ett sameläger i närheten. Kanske får vi också chansen att vada över en fors eller se renar i deras rätta miljö.

Det här är en grymt bra möjlighet att tillsammans med scouter från andra kårer uppleva äventyr och utvecklas i friluftslivet. Du behöver inga förkunskaper utan kom som du är och prova på vad man kan göra på sommarfjället! Saknar du eventuellt någon utrustning som du tror du behöver så kolla med vänner.

Resa, boende och mat

Stugan vi kommer vara i har bra standard med både el, vanlig toalett och dusch. Vi kommer sova vissa nätter i stugan och vissa nätter i tält. Stugan har sovrum med 2, 4 eller 6 bäddar i varje rum.

Resa bokar du själv men vänta med att boka tills du fått din anmälan godkänd. Närmsta tågstation är Duved, därifrån kommer det sen vara gemensam transport sista biten till stugan.

Maten kommer lagas gemensamt, både i stugans kök men också på friluftskök ute på fjället.

Mer information senare

Efter anmälan kommer du få mer information om resa, utrustning, veckans innehåll i stort och annat smått och gott som kan vara bra att veta innan hajken.

Ledarna

Dina ledare kommer att vara scoutledare som går Friluftsledarkurs sommarfjäll på Scouternas folkhögskola. Hajken ingår som examen i deras utbildning och ledarna handleds av kursteamet.

Scouternas folkhögskola är scoutrörelsens centrum för ledarskap och utbildning. Folkhögskolan är ansvarig för all scoutledarutbildning. Vi utbildar framtidens unga ledare!