Kursbeskrivning

IMG_0164

Friluftsledarkurs kajak syftar till att du ska få de erfarenheter och den kunskap du behöver för att tryggt kunna ta med dig scouter på kajakpaddling.

Utbildningen omfattar 3 stycken kurshelger i St Annas och Gryts vackra skärgårdsmiljöer. Här får du möjlighet att tillsammans med andra scoutledare utveckla dina paddlingsfärdigheter och ditt ledarskap kopplat till scoutmetoden och friluftslivet.

 

Utbildningens utformning och innehåll

Kursen består av tre helger med start på fredagens kväll och avslut på söndag eftermiddag. Fokus ligger på säkerhet och att leda en grupp i skärgården samt att på personlig nivå behärska vad som krävs för gult paddelpass. Mer om paddelpass och vad det är för något kan du läsa om via länken som finns nedan.

 

Boende och utrustning

Boende sker i tält och matlagning sker på friluftskök eller i vissa fall över öppen eld. I kursavgiften ingår kajak, paddel och flytväst. Boende, kök, mat och annan nödvändig utrustning står deltagaren själv för.

 

Mellan kurshelgerna

I kursen ingår också att tillsammans med sina kurskamrater planera och genomföra en hajk för äventyrare/utmanare. Hajken genomförs den sista kurshelgen med kursledarna som handledning.

 

Kursen ges i samarbete med Svenska kanotförbundet och utifrån den europeiska examinationsstandarden Euro Paddle Pass. Se länk nedan för mer information.

 

Sista anmälningsdatum är 2017-04-02. Antagning sker löpande