Kursbeskrivning

Friluftsledarkurs klättring syftar till att utveckla ditt friluftsledarskap samt dina kunskaper och färdigheter i klippklättring. Den är uppdelad på tre obligatoriska kurshelger; utbildning i klippklättring, repetition och hajkplanering, samt genomförande av klätterhajk för äventyrar-/utmanarscouter.

Kursen hålls på det fantastiska Kullaberg, en halvö i nordvästra Skåne och hemmaplats för den legendariska Kullamannen.

På nord- och sydkusten finns ett femtiotal klippor med fler än 800 leder. Huvudsakligen klättrar man här kilsäkrade leder i registret 2-6. Det finns även välsäkrade sportklätterleder upp till grad 8.

 

Kursen kräver inga förkunskaper, men det är en fördel om du inte är höjdrädd. Har du tidigare erfarenheter så anpassar kursledarna kursen efter det. Kullaberg är ett naturreservat och det medför vissa speciallösningar och boende kommer delvis ske i stugor, och delvis utomhus (eventuellt i grottor den avslutande kurshelgen).

I kursen ingår hyra av klätterutrustning till kursens alla tre delar, boende och visst material. Mat och övrig friluftsutrustning (kläder, sovsäck, tält, etc.) står deltagarna för själva. Saknar någon deltagare utrustning kan vi självklart försöka hjälpa till med att lösa det!