Kursbeskrivning

Målgrupp: scoutledare som vill ta ansvar för planering och ledarteamet. Vi rekommenderar att du har medverkat som ledare på en avdelning i minst ett år innan du väljer denna kurs.
Lärandemål: Ledarskap på avdelningen, skapa verksamhet, barn och unga, trygg verksamhet, bygga starka ledarteam.
Efter att ha gått denna kurs kommer du att ha verktygen för att skapa en bra verksamhet hela scoutåret samt skapa ett stabilt och samspelt ledargäng.

Kursen består av tre delar som genomförs i ordningen: del 1–2–3. I kursen ingår även Redo för naturen. Mellan kursdelarna ingår 8 timmars peer to peer learning det vill säga att man arbetar parvis med reflektion över scoutarbetet.

Anmälan avser samtliga tre delkurser vilket betyder att det kommer att vara samma kursdeltagare och patrullsammansättning på hela kursen. Denna kursform ger dig gott om tid att smälta och prova det du lärt dig mellan kurshelgerna och ger dig chans att återkomma med frågor.

Kursavdelningen Vågen har funnits länge och det ger kursen stabilitet och avdelningen traditioner. Den har sitt ursprung i Svenska scoutförbundets allmänna ledarutbildning ALU och Ledarutbildning SCOUT.

Kursteamet är ett blandat gäng, med mycket olika erfarenheter och att vara kursledare ger även kursteamet inspiration och nya erfarenheter varje gång.

Kurshelgerna börjar fredag kväll och pågår till söndag eftermiddag.
Första delen hålls på Skatboet, Värmdö, andra delen i Gilwellstugan, Sparreholm och sista delen bor vi i vindskydd på Vindalsö.
Välkommen till en kul och intensiv kurs önskar Vågens ledarteam.