Kursbeskrivning

Leda-avdelning-bild-e1446647385676-1024x1024

Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet

Innehåll:

Utbildningen ger dig :

• Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program.
  • Grundläggande kunskap i att leda och utveckla ett ledarteam.
  • Grundläggande kunskap i att skapa verksamhet för alla barn oavsett funktionsvariationer.
  • Förståelse för hur du skapar en öppen och inkluderande verksamhet utan kränkningar och på normkritisk grund.

Under kursen lär du dig bl a:

• att skapa verksamhet
  • att leda scouter
  • mer om barn och unga
  • mer trygg verksamhet
  • om välmående ledarteam
  • peer learning

Tid:

Del 1: 24-25 januari 2020 på Leda Väst kurshelgen
Del 2: 28-29 mars 2020 troligen i Göteborg

Plats:

Del 1: Flämslätt Stift och Kursgård
Del 2: Troligen i Göteborgsområdet

Kostnad:

Del 1 betalas till Leda Väst kurshelgen där du får så mycket mer än bara denna kurs.

Del 2 betalas separat på denna kurs och hamnar på 400 kr

Kurskostnaden inkluderar mat, material, boende och boken Anpassat ledarskap (om den inte slutat säljas)

De flesta kårer eller distrikt brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår/distrikt vad som gäller!

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information, se: Scouternas utbildningsfond

Anmälningsregler

Finner du här