Kursbeskrivning

Leda avdelning är en spännande, inspirerande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet. Du får verktyg för att skapa en riktigt bra och inkluderande scoutverksamhet.

Kursen är uppdelad på två helger, lördag-söndag, första helgen sover vi ute i tält/vindskydd och andra helgen inne. Mellan kurstillfällena har du kontakt med någon av de andra kursdeltagarna där ni hjälper varandra att utvecklas och växa som ledare, metoden kallas peer learning eller kollegialt lärande.
Leda Avdelning är på sammanlagt 32 utbildningstimmar.

Utbildningen ger dig :
• Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program.
• Grundläggande kunskap i att leda och utveckla ett ledarteam.
• Grundläggande kunskap i att skapa verksamhet för alla barn utifrån barns olika behov.
• Förståelse för hur du skapar en öppen och inkluderande verksamhet där alla kan känna sig välkomna.

Under kursen lär du dig bl a:
• att skapa verksamhet
• att leda scouter
• mer om barn och unga
• mer om trygg verksamhet
• om välmående ledarteam.

Kurskostnad: 1000 kr, för båda kurshelgerna

Kurskostnaden inkluderar mat, material, boende och boken Anpassat ledarskap.

De flesta kårer/distrikt brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår/distrikt vad som gäller!

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information, se Läs mer om utbildningsfonden här.

Avanmälningsregler

Finner du här