Kursbeskrivning

DCIM100GOPROGOPR2698.

Leda för en hållbar värld är en kurs där du som utmanarscout utvecklar ditt ledarskap för att göra världen bättre. Kursen ges av Scouterna och Scouternas Folkhögskola tillsammans med Försvarsmakten.

De utmaningar vi står inför, ekologiska, sociala och ekonomiska, är ofattbara. De kommande femton åren är avgörande för att nå en hållbar utveckling för mänskligheten och planeten. Det kommer krävas stor beslutsamhet och initiativförmåga. Kursen ger dig redskap och stöttar ditt engagemang för att leda för en hållbar värld.

Årets kurs

Kursen är veckolång och sker till havs på en av Försvarsmaktens stora segelbåtar som du kan läsa mer om här>>

 

Scoutmetodenscouternas pedagogiska grundsyn och scouternas program kommer prägla arrangemanget. För hållbar utveckling är utgångspunkten FNs Globala mål och Sveriges Agenda 2030. Extra fokus kommer ligga på de mål som vi kan knyta till den miljö vi verkar i.

Inga förkunskaper i segling krävs. Försvarsmakten kommer instruera i segling.

 

Ta chansen att utveckla ditt ledarskap och vara med och förändra världen!

Anmälan och praktisk info

  • När: Vecka 31, 2019. Ankomst till startplats från måndag lunch.
  • Var: Start sker i närheten av Göteborg, information om exakt plats och avslutningsplats kommer senare
  • Kostnad: Kursen är gratis men resan till och från kursen betalar du delvis själv. Resekostnader inom Sverige över 400 kr ersätts förutsatt att bokning sker i god tid och följer arrangemangets resepolicy (som du får i samband med antagning). Är kostnaden ett hinder för ditt deltagande mejla oss på: hallbarvarld@scouterna.se .
  • Ansökan: Antalet platser är begränsat och urval bland sökande kommer att ske. Sista dag för ansökan är 31/3 och besked ges tidigast 14/4.

ANSÖKAN är nu STÄNGD 

 

Mer info? Mejla på hallbarvarld@scouterna.se.