Kursbeskrivning

Edda-05

Leda Scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.

Och tänk så praktiskt att kombinera en kurs med ditt sommarläger, när du ändå är iväg.

Bara kolla med dina ledar kopmpisar om att gå ifrån två kvällar så är allt klart sedan!

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting
– Kunskap om hur du planerar ett möte
– Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Utbildningen är 6 timmar lång uppdelat på två kvällar.

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo. Vi bjuder på fika.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Den här kursen är öppen för alla ledare inom Scouterna, men vänligen notera att du MÅSTE vara inbokad på ett läger på Vässarö under den aktuella perioden för att det skall fungera med transporter, ansvar och försäkringar. Leda Scouting kommer att ges flera gånger under höstterminen på olika håll i Stockholmsregionen, så är du inte på Vässarö få blir det fler chanser till hösten.