Kursbeskrivning

Tyvärr har vi tagit beslut att ställa in denna kurs pga. för få deltagare. Kika gärna på vår Redo För Naturen – övernattning som också går i området: Redo för Naturen – Övernattning
Redo för naturen – Dagstur är en cirka 6 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv. Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan laga mat i naturen, hur en bra rastplats ser ut, var man får vara och vad man får göra i naturen, hur man skyddar sig från regn och kyla och mycket annat. Du lär dig helt enkelt hur man håller sig varm, torr, mätt och säker, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute i naturen, och det oavsett om man skulle vara ute en eftermiddag eller en månad.

Innehåll:

Allemansrätten
Att hålla sig varm
Att hålla sig och sin packning torr
Hygien i naturen
Matlagning på friluftskök
Att förebygga olyckor
Utrustning

Redo för naturen – Dagstur är till för dig som har ingen eller liten vana av att vara ute i naturen men en vilja att lära dig det. Därför krävs inte några förkunskaper för att gå Redo för naturen – Dagstur.