Kursbeskrivning

KURSEN ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE. VI HÄNVISAR TILL NÄSTA KURSTILLFÄLLE I SEPTEMBER

http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/sjolu-september-2019/

 

SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får prova på olika programpass.

Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan få scouterna intresserade av sjömärken och lanternor, hur man gör något roligt av en vanlig kvällssegling i hemmaviken, hur man bogserar och bärgar, säkerhetsregler och hur man skall agera som ledare ombord, hur de tio sjövettsreglerna kan bli skoj och mycket annat.

Du lär dig helt enkelt hur man skapar trygga och säkra sjöaktiviteter, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute på vattnet, och det oavsett om man skulle vara ute en kväll, helg eller vecka.

 

Utbildningens innehåll

Under utbildningen kommer du utöver det vi nämns ovan även att få prova på programpass på tema, vi kommer lära oss mer om sjökortsbeteckningar, sjötermer, fyrar, lanternor, nödsignaler, pejling och navigering.

Du kommer också få mer inblick i hur du riggar, manövrerar och förtöjer/angör en segelbåt, kunskap om olika seglingssätt, väjningsregler, manöverbord och säkerhet till sjöss, att segla med spinnaker, båtunderhåll, väder och meteorologi.

Vi kommer dessutom prata organisation och värderingar.

 

Ytterligare kurs i SjöLU

Ytterligare en SjöLu är planerad till 2019-09-20-2019-09-22, plats dock ej bestämd. Vill ni att den hålls i er scoutkår, kontakta oss (se nedan).