Kursbeskrivning

Genom Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera mot mobbning, övergrepp och kränkningar.

Trygga möten Grundkurs är en gemensam genomgång av webb-kursen.
Kursintyg får deltagaren genom att individuellt svara på frågorna i webb-kursen, antingen i samband med kurstillfället på DUST eller vid ett senare tillfälle.

Hur är du en schysst kompis?

Vad kan du göra om du märker att någon eller några är taskiga på idrottsträningen, i scoutpatrullen eller på fritidsgården?

Vem vänder du dig till när det inte känns bra?

Kursen går igenom vad övergrepp är, hur du kan arbeta förebyggande och hur du bör agera om något händer i verksamheten. Du får också lära dig mer om bland annat att prata med barn om sådant som är svårt och om att motverka härskartekniker. Även frågan om när du bör kontakta olika myndigheter tas upp i kursen.

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till lägerfunktionärer som inte har haft möjlighet att genomföra Trygga Möten på webben före lägret, i andra hand till Utmanarscouter som är eller tänker bli ledare till hösten. Övriga är välkomna att vara med i mån av plats.
Trygga Möten är obligatorisk för alla med ledaruppdrag och kontakt med barn och ungdomar i Scouterna.

Anmälan

Anmälan enligt nedan är en intresseanmälan för som ger förtur till utbildning på DUST-lägret. Du anmäler dig till önskat kurstillfälle under första dygnet på DUST-lägret.

Tid

Kurspass på ca 3 timmar under programtid på DUST-lägret, kurstillfälle bokas i början på lägret.

Utbildartältet på DUST-lägret.

0 kr

Ta med

• Papper & penna
  • Kåsa / mugg

Fika serveras, ange ev. specialkost vid anmälan!

Övrigt

Under kursen kan det komma att tas bilder som sedan används i Scouternas och Scouternas folkhögskolas kommunikation.
Vill du inte vara med på bild måste du meddela det till kursansvarig när passet börjar.