Kursbeskrivning

Genom Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera mot mobbning, övergrepp och kränkningar.

Hur är du en schysst kompis?

Vad kan du göra om du märker att någon eller några är taskiga på idrottsträningen, i scoutpatrullen eller på fritidsgården?

Vem vänder du dig till när det inte känns bra?

Kursen går igenom vad övergrepp är, hur du kan arbeta förebyggande och hur du bör agera om något händer i verksamheten. Du får också lära dig mer om bland annat att prata med barn om sådant som är svårt och om att motverka härskartekniker. Även frågan om när du bör kontakta olika myndigheter tas upp i kursen.

Målgrupp

Obligatorisk för alla med ledaruppdrag och kontakt med barn och ungdomar i Scouterna.

Söndagen den 19 november 2017 kl 16:00 till 19:30

Kostnad

Utbildningen är avgiftsfri, men anmälan behövs för att garantera plats och fika.
Meddela ev specialkost (gluten m.m.) vid anmälan

Hos Scoutkåren Finn Krafts torg 12A, 223 50 Lund