Kursbeskrivning

20140805 Vilda-läger på Kragenäs. Foto för Scoutshop.se

Genom Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera mot mobbning, övergrepp och kränkningar.

Hur är du en schysst kompis?

Vad kan du göra om du märker att någon eller några är taskiga på idrottsträningen, i scoutpatrullen eller på fritidsgården?

Vem vänder du dig till när det inte känns bra?

Kursen går igenom vad övergrepp är, hur du kan arbeta förebyggande och hur du bör agera om något händer i verksamheten. Du får också lära dig mer om bland annat att prata med barn om sådant som är svårt och om att motverka härskartekniker. Även frågan om när du bör kontakta olika myndigheter tas upp i kursen.

Målgrupp

Obligatorisk för alla med ledaruppdrag och kontakt med barn och ungdomar i Scouterna.

Måndagen den 8 oktober kl 18:00 till 21:00

Meddelas inom kort!

Kostnad presenteras inom kort.

Många kårer och distrikt brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning inklusive resa och boende. Kontrollera med din kår och ditt distrikt!

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information, se: Scouternas utbildningsfond

Ta med

• Papper & penna
  • Kläder för vara inne
  • Inneskor (kan vara skönt!)

Mat

Fika serveras.
Ange ev. specalkost vid anmälan!

Övrigt

Under kursen kan det komma att tas bilder som sedan används i Scouternas och Scouternas folkhögskolas kommunikation.
Vill du inte vara med på bild, meddela detta under ”Övrigt” i anmälan.