Kursbeskrivning

My home in the woods

Sista helgen i september,

det är då det hender!

 

Varmt välkomna till Stockholmsregionens Utbildarhajk 2021 – Tillfället för alla ideella utbildare inom Folkhögskolan och distriktens utbildningar att träffas, umgås och förhoppningsvis lära sig något nytt!

Vårt tema 2020 var ”Ledarskap”. Temat för 2021 är (lite preliminärt) ett av våra andra favoritämnen nämligen ”Pedagogik”.

Vår pedagogiska metod är ju förstås Scoutmetoden och den kan vi alla väl, men vilka ytterligare verktyg och inriktningar arbetar vi med? Och hur gör andra ”scoutnära” verksamheter? Till  hajken kommer vi att bjuda in ett antal kunniga och intressanta person från scoutrörelsen eller ”närstående” som delar med sig av hur de lär ut, inspirerar och guidar. Kom, lyssna, umgås och låt dig inspireras!

 

Program:

Programmet är under utarbetande, men du kan läsa om förra årets program på länken nedan.

 

Målgrupp och kostnad

Utbildarhajken vänder sig till aktiva utbildare på Folkhögskolans scoutledarutbildningar och distriktens olika kurser. Vid anmälan anger du när/på vilka kurser du varit aktiv (har du varit med på väldigt många räcker det att du anger den senaste). I mån av plats välkomnar vi förstås alla inom scoutrörelsen som är intresserade av programmet och/eller intresserade av att börja utbilda andra ledare!

Deltagande på Utbildarhajken är kvalificerande för ”uppdatering” av ackreditering, på samma sätt som t.ex. Utbildardagarna.

 

Lägereldarna kallar – dags för hajk!