Kursbeskrivning

My home in the woods

OBS! Ny lokal och uppdaterad smittskyddsanpassning!

 

Varmt välkomna till Stockholmsregionens Utbildarhajk 2020 – Tillfället för alla ideella utbildare inom Folkhögskolan och distriktens utbildningar att träffas, umgås och förhoppningsvis lära sig något nytt!

Temat för året är ”Ledarskap”. Inom Scouterna arbetar vi ju med Stödjande och Lyssnande Ledarskap och det är nog ett koncept som vi alla är väl förtrogna med. Men vad kan vi lära av hur andra definierar ett gott ledarskap och hur de utvecklar/utbildar om det?

Till den här hajken har vi bjudit in ett antal intressanta scouter och ”scoutnära personer” som delar med sig av hur de – utanför scouterna – definierar, arbetar med och utbildar inom ledarskap. Kom, lyssna, umgås och låt dig inspireras!

 

Program:

Jonas Nyman – Hazlebay AB. Empatiskt och autentiskt ledarskap, manliga och kvinnliga stereotyper och 7 goda dygder

Mattis Lundgren – Sveriges Radio Media Development Office. ”Mitt liv som muzungu” Ledarskapsutveckling och förändring i Rwanda, Ukraina och Palestina

Fredric Westerdahl – Försvarshögskolan. Försvarshögskolans syn på ledarskap och approach till ledarskapsutbildning

Jenny Kärrholm – Kriminalvården. Hållbart Ledarskap, hur stöttar jag mitt team så att alla mår bra, inte bränner ut sig och presterar

Carl Lundberg – Skitouring Scandinavia. Från vandringshajk till Antarktisexedition. Carl delar med sig av sina erfarenheter som bergsguide/expeditionsledare från jordens alla hörn och sin omställning till klimatneutralt företagande.

Per Billing – Starta, driva och avsluta projekt. Tydliga uppdrag och transparens och nöjda nöjda medlemmar med Handslaget.

Linnea Hansson Henne – Senaste nytt från Folkhögskolan

 

Det officiella programmet pågår lördag 26/9 kl 9.00-16.00, men vi börjar redan på fredagskvällen! Samling kl 18.00 för tältresning och därefter middag och brasa. Indikera i din anmälan om du vill vara med på kvällen.

 

Målgrupp och kostnad

Utbildarhajken vänder sig till aktiva utbildare på Folkhögskolans scoutledarutbildningar och distriktens olika kurser. Vid anmälan anger du när/på vilka kurser du varit aktiv (har du varit med på väldigt många räcker det att du anger den senaste). I mån av plats välkomnar vi förstås alla inom scoutrörelsen som är intresserade av ledarskapsfrågor!

Kostnaden för att delta är 260 kr (hela hajken), 130 kr (lördag).

Birka, Stockholm, Södertörn och Roslagens scoutdistrikt har generöst erbjudit sig att (med vissa beloppsbegränsningar) stå för kostnaden för hajken för aktiva utbildare. Om de anslagna medlen (mot förmodan) inte skulle räcka hela vägen och det då skulle bli en kostnad för dig som deltagare meddelar vi det i förväg.

 

Praktikaliteter och smittskyddsarbete

Vi kommer att hålla till på Ängsjö Friluftsgård i Järfälla där vi bor i egna tält. Programmet sker utomhus/under regnskydd. På Ängsjö håller vi till på ”Tältängen” längst in/norrut på området.

Pendeltåg till Kallhäll och därefter buss/promenad, eller samåk i bil.

Eftersom vi är ute är ”distansdeltagande” som tidigare annonserats inte längre praktiskt genomförbart.

Vi håller avstånd, tvättar händerna och stannar förstås hemma om vi känner oss det minsta krassliga.

Packlista: Tält + dina vanliga hajkgrejer

 

Deltagande på Utbildarhajken är kvalificerande för ”uppdatering” av ackreditering, på samma sätt som t.ex. Utbildardagarna.

 

Lägereldarna kallar – dags för hajk!