Kursbeskrivning

Frustuna

PGA den ökade smittspridningen och nya rekommendationer är vi tyvärr tvungna att på kort varsel ställa in kursen. Vi återkommer inom kort med ett nytt kurstillfälle under våren 2021.

 

Välkommen till Utbildning för Utbildare! Hösten 2020 hålls kurs i Stockholmstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter som utbildare så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du får under kurspass diskutera och fördjupa dig i scoutrörelsens syn på pedagogik och ledarskap, bli trygg med våra metoder och lära dig att genomföra en utbildning från start till mål.

Utbildningen leder till en ackreditering som utbildare inom Scouterna.

Omfattning

Utbildningen omfattar två kurshelger med hemuppgifter mellan. Vi kommer samlas fredag kväll och avsluta tidigt på söndag eftermiddag. Hemuppgiften genomförs i grupp och kommer gå ut på att planera ett kurspass som genomförs inför de andra deltagarna under andra helgen.

Målgrupp och förkunskapskrav

Kursen riktar sig till dig som är aktiv utbildare. Det är ett krav att du är medlem i ett kursteam och har varit med som utbildare under minst en av Scouternas Folkhögskolas ledarutbildningar.

Mer info om kursen

Vi kommer att vara i en scoutstuga i Stockholmstrakten, med golvförläggning alternativt våningssäng. Har du behov av specialkost eller andra anpassnignar så kan du ange detta i ansökan.

Ansökan

Under våren 2020 öppnar ansökan på länken nedan. Samtliga ansökningar kommer att gås igenom av kursledningen och du får besked om huruvida du är antagen till kursen eller ej i god tid före kursstart.

De som blir antagna till kursen får ett utskick via e-post med mer information om plats, utrustning m.m. för första kurshelgen i samband med antagning.

Smittskyddsarbete

Vi följer löpande aktuella rekommendationer för skydd mot Covid-19-smitta. Den här kursen genomförs pga årstiden delvis inomhus, men vi har tagit till ett rejält stort hus (i förhållande till antal deltagare) för att kunna hålla bra avstånd. Vi håller god handhygien, och känner du dig krasslig stannar du förstås hemma.