Kursbeskrivning

Kursen riktar sig till dig som är aktiv i ett kursteam och har varit med som utbildare vid minst en av Scouternas ledarutbildningar.

Här slipar du dina kunskaper och färdigheter så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du fördjupar dig i scoutrörelsens syn på pedagogik och ledarskap, blir trygg med våra metoder och lär dig att genomföra en utbildning från start till mål. Tillsammans med dina kurskamrater övar du på att göra kurspass och genom strukturerad återkoppling hjälper vi varandra att utvecklas som utbildare!
Utbildningen leder till en ackreditering som utbildare i Scouterna.

Omfattning

Utbildningen omfattar två helger med en patrullvis hemuppgift däremellan, samt en individuell förberedelseuppgift. För att bli godkänd ska man delta aktivt hela kursen.

  • Kurshelg 1: 10-11 oktober
  • Kurshelg 2: 7-8 november

Det finns möjlighet att komma redan på fredagskvällen båda helgerna.

Plats: 

Härskogen, Lerum

Kostnad

Kurskostnad: 400kr

Kurskostnaden inkluderar mat, boende och kursmaterial

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information, hittar du här>> Scouternas utbildningsfond

Anmälningsregler

Här hittar du scouternas folkhögskolas anmälningsregler >> Anmälningsregler

Övrig information

Observera att ansökan inte automatiskt innebär att du är antagen till utbildningen. Du kommer att få besked om detta direkt efter sista ansökningsdag, 27 september