Kursbeskrivning

Välkommen till Värings scoutkår den 22 mars där vi tillsammans med Sensus och Västra kansliet bjuder in scouter till en dag med Workshop i Anpassat Ledarskap och Våldsprevention.

Var med på en heldag eller kom halvdag, anmälningsinformation finner ni längst ner i texten och följ länken till anmälningsformuläret under ”biljetter”
______________________

VAR: Värings scoutkår

DATUM: 22/3 2020 (sista anmälningsdag 15/3, se länk nedan)

SCHEMA:
9.00 Välkomna, Samling (Kaffe och Te kommer att serveras)
9.30 – 12.30 Anpassat ledarskap
12.30 – 13.30 LUNCH
13.30 – 16.30 Våldsprevention

INFO:
Anpassat ledarskap (FÖR Ledare och Utmanare/Rover) Anpassat Ledarskap är en workshop där du får lära dig mer om vad tex ADHD och Autism är, hur du kan anpassa ditt ledarskap för en mer tillgänglig verksamhet för alla med hjälp av enkla verktyg och strategier.

Våldsprevention (FÖR Ledare, Utmanare/Rover samt Äventyrare) Programinspiration med fokus på Våldsprevention är en workshop där vi arbetar med den våldspreventiva verktygslådan som Scouterna tillsammans med Sensus och Borås stad tagit fram. Under workshopen kommer vi att titta djupare på vad lindrigt och grovt våld är, hur de hänger ihop och hur vi kan förebygga det. Passet är både en utveckling för dig själv att agera våldspreventivt i din vardag samt en introduktion till att arbeta med våldsprevention på kåren tillsammans med scouterna.

ÖVRIG:
Vi kommer att bjuda på lunch och fika under dagen. Är du enbart med halvdag så inleder eller avslutar vi med gemensam lunch. Specialkost anger du i anmälan.
___________________

ANMÄLAN:
https://sensus.wufoo.com/forms/kursdag-skaraborg/

SISTA ANMÄLNINGSDAGEN: 15/3.

PRIS: 50kr/deltagare som Swishas senast 19/3, Till nummer 070-3545924 (Ingela). Ange vem/vilken kår betalningen gäller för. Dagen subventioneras av Sensus.

OBS! Om du anmäler dig och inte kommer faktureras du 150kr. Avanmälan senast 19/3

_______________

Det finns max 50 platser, först till kvarn gäller, vid händelse av under 8 anmälningar kommer träffen att ställas in.