Bli utbildare inom scouterna!

MF131006-MFDX4276.CR2

Utvecklande och roligt!

Som utbildare  får du vara med att stärka andra ledare inom scouterna. Det är ett mycket roligt och utvecklande uppdrag. Som utbildare ingår du ofta i ett team med andra och ni planerar tillsammans ihop er kurs.

Vem kan bli utbildare?

  • Brinner du för att utveckla andra?
  • Är du sugen på att testa något nytt inom scouting?
  • Vill du ingå i ett team med andra scoututbildare?

För att scoutledare ska få det allra bästa stöd genom utbildning så behövs många olika kompetenser i ett team. Många passar att bli utbildare, men det kanske viktigaste är att du har en lust och vilja att utveckla andra scoutledare. Du behöver inte ha en lång erfarenhet av just scouting utan du kanske har fått din erfarenhet och kompetens från något annat håll.

Har du precis bytt stad för att studera? Det är det säkert fler som har. Ni kanske vill ha kvar kontakten med scouterna men inte har tid för ett en-vardag-i-veckan-uppdrag. Då kan utbildning vara helt rätt!

Eller är det kanske så att du varit arrangemangsledare ett eller ett par år och vill testa något nytt?

Hur gör du och vilket stöd finns att få?

Hör av dig till Scouternas nationella utbildningsgrupp på Scouternas folkhögskola för att veta mer, utbildningsgrupp@scouterna.se. Ni kan diskutera vilken utbildning som skulle passa just dig samt vilket stöd och kompetensutveckling som finns att få.

Bli utbildare och kursledare i friluftsliv

För att utveckla, sprida och fördjupa friluftslivet inom Scouterna behövs engagerade och kompetenta utbildare och kursledare. Kanske är det något som skulle passa dig.

Bli kursledare för någon av våra friluftsledarkurser och sprid dina expertiskunskaper inom det aktuella området. Läs mer här »

Martin Svensson profil

Martin Svensson

Ansvarig Scoututbildning
E-post: martin.svensson@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 59
Mobil:
076-623 25 59

Martin är ansvarig för scoututbildningar och ordförande i Scouternas nationella utbildningsgrupp.