Anpassat ledarskap-webbkurs

Anpassat ledarskap – webbkurs

Scouterna vill göra verksamheten mer tillgänglig för barn och unga med ADHD eller autism. Anpassat ledarskap finns på grundnivå och fördjupningsnivå. Utbildningarna har tagits fram i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Grundnivån är webbkursen Anpassat ledarskap. Här lär du dig anpassa ditt ledarskap så att det funkar bättre för barn och unga med till exempel ADHD eller autism. Kursen tar ca 90 minuter. Kursen är utvecklad för att fungera bäst på mobilen men går att göra på andra enheter också. Vi rekommenderar webbläsaren Chrome.

Få tillgång till webbkursen

Hur får jag tillgång till kursen?
I plattformen Luvit hittar du webbkursen >>. Scoutledare i direktanslutna kårer (via Scoutnet) samt ledare i Nykterhetsrörelsens scoutförbund har genom sitt medlemskap inloggning till Luvit.

Hur loggar jag in första gången?

1. Klicka på ”Glömt ditt lösenord”
  2. Skriv in den e-postadress du har registrerad i medlemsregistret
  3. Du får ett mail med en länk där du kan ställa in ett lösenord

Hur funkar det för mig som är scoutledare i Equmenia?
Har du redan ett konto i Luvit och tillgång till kursen Trygga möten? Maila webbkurs@scouterna.se så ger supporten dig tillgång till kursen Anpassat ledarskap.

Du som är ny ledare får tillgång till kursen Anpassat ledarskap genom att kårchefen mailar till webbkurs@scouterna.se:

• Equmeniaföreningens föreningsnummer
  • Förnamn, efternamn och e-postadress till scoutledarna som ska gå kursen.

Kan jag som ledare i en annan organisation gå kursen?
Ja.  För att beställa kursen till din förening, maila webbkurs@scouterna.se.
För ideella föreningar kostar kursen kostar 250 SEK per användare. För företag är priset 350 SEK per användare.

Jag kommer inte in, vad ska jag göra?
Kontakta webbkurs@scouterna.se se om du har problem att logga in.

Mer om Scouternas arbete med Anpassat ledarskap

Här >> kan du läsa mer om Scouternas arbete med allas rätt att fungera olika i scouting och friluftsliv, pågående projekt och undersökningar