Lsd_rubrik_roda hög

 

I mitten av september kommer webbkursen Leda scouting distans. En kurs för dig som är ny scoutledare och som vill lära dig mer om Scouternas program.

 

Kursen motsvarar Leda scouting i korthet på ca 6 timmar. Leda scouting distans består av tre webbdelar. Mellan varje kursdel får du hem- och reflektionsuppgifter som du med fördel gör tillsammans med en scoutledarkollega i din kår.

 


 

Hur är kursen upplagd?

När du vill sätta igång kursen får du tillgång till del 1. Därefter får du tillgång till del 2 ca en vecka efter att du avslutat del 1. Detsamma gäller för del 3.

Tiden mellan delarna är till för att du ska få tid att göra dina hemuppgifter och reflektera kring vad du lärt dig. Du får naturligtvis ta längre tid på dig än en vecka.

Hela kursen tar ca 6 timmar fördelade på ca 2-5 veckor, beroende på vilket tempo du önskar hålla.

Du kan när du vill ta en paus i en kursdel, för att gå tillbaka vid ett senare tillfälle. Kursen kan du gå med hjälp av en dator, ipad/tablet eller smartphone – det som passar dig bäst.

Textavsnitten i kursen är också möjliga att lyssna på och samtliga filmer är textade.kommer-i-sept_100

 

När lanseras Leda scouting distans?
Kursen kommer lanseras under mitten av september.

 

Får jag intyg av kursen?

Ja, när du har gått klart den tredje och sista kursdelen får du ett intyg per mail. Är du scoutledare i en direktansluten scoutkår så kommer även din profil i Socutnet uppdatreas med att du gått kursen.

 

Hur får jag tillgång till att gå kursen?

För alla våra webbkurser krävs ett konto på luvit, hur du får det samt mycket annat hittar du information om här >>

 

Hur ofta startar Leda scouting distans?

Det är det fina med kursen, att du kan starta den precis när det passar dig. Du behöver alltså inte invänta en specifik kursstart.

 

Har du frågor om kursen?

Skicka din fråga till ledascoutingdistans@scouterna.se så ska vi föröska svara så snart vi kan.