Bli utbildare

Utvecklande och roligt!

Som utbildare  får du vara med att stärka andra ledare inom scouterna. Det är ett mycket roligt och utvecklande uppdrag. Som utbildare ingår du ofta i ett team med andra och ni planerar tillsammans ihop er kurs.

Kan jag bli utbildare?

  • Brinner du för att utveckla andra?
  • Är du sugen på att testa något nytt inom scouting?
  • Vill du ingå i ett team med andra scoututbildare?

 

För att scoutledare ska få det allra bästa stöd genom utbildning så behövs många olika kompetenser i ett team. Många passar att bli utbildare, men det kanske viktigaste är att du har en lust och vilja att utveckla andra scoutledare. Du behöver inte ha en lång erfarenhet av just scouting utan du kanske har fått din erfarenhet och kompetens från något annat håll.

 

Har du precis bytt stad för att studera? Det är det säkert fler som har. Ni kanske vill ha kvar kontakten med scouterna men inte har tid för ett en-vardag-i-veckan-uppdrag. Då kan utbildning vara helt rätt!

 

Eller är det kanske så att du varit arrangemangsledare ett eller ett par år och vill testa något nytt?

Bli utbildare inom regionala utbildningar

Med regionala utbildningar menar vi utbildningar som sker i våra regionala utbildningsgruppers regi. Kurser som räknas som regionala är Leda scouting, Leda avdelning, Leda kår, Leda patrull och Ditt personliga ledarskap. Vill du utbilda inom en av dessa utbildningar kontaktar du din regionala utbildningsgrupp. Du hittar kontaktuppgifter här >>

Bli utbildare inom en nationell utbildning

Nationella utbildningar är Normkritiskt ledarskap, Värdebaserat ledarskap, Anpassat ledarskap, Utbildning för utbildare samt Treklöwer Gilwell.  Är du intresserad av att utbilda inom någon av dessa utbildningar kontaktar du folkhogskola@scouterna.se

Bli utbildare inom en friluftslivsutbildning

För att utveckla, sprida och fördjupa friluftslivet inom Scouterna behövs engagerade och kompetenta utbildare och kursledare även här. Kanske är det något som skulle passa dig.

Bli kursledare för någon av våra friluftsledarkurser och sprid dina expertiskunskaper inom det aktuella området. Läs mer här »

 

Hanna Bata

Hanna Bata

Ansvarig scoututbildning
E-post: hanna.bata@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 59
Mobil:
076-623 25 59

Hanna är ansvarig för scoututbildningar på Scouternas folkhögskola och ordförande i Scouternas nationella utbildningsgrupp.