Friluftsgläntan

Scouterna har naturen som vardagsrum. Friluftslivet är på många sätt en viktig del av vår verksamhet och en av Scoutmetodens sju pusselbitar. Vi erbjuder utbildningar som riktar sig till både ledare, scouter och allmänhet.

Friluftsledarkurser

Friluftsledarkurserna vänder sig till dig som vill fördjupa ditt eget friluftslivsutövande och ditt ledarskap knutet till friluftsliv. Kurserna är uppdelade på tre stycken kurshelger; Utbildningshelg, Repetition- och hajkplaneringshelg och Hajkgenomförande helg. Alternativt uppdelade på en Utbildningsvecka och en hajkgenomförande helg. Just nu erbjuder vi friluftsledarkurser inom klättring, kajak, överlevnad och sommar- och vinterfjäll.

Läs mer om Friluftsledarkurser »

Redo för naturen

Redo för naturen är vårt grundläggande utbildningspaket för friluftsliv som vänder sig till de som helt eller delvis saknar erfarenhet av att bedriva friluftsliv i svensk natur. Det finns två kurser inom Redo för naturen; Redo för naturen – Dagstur och Redo för naturen – Övernattning. Redo för naturen – Dagstur är den mest grundläggande, cirka 6 timmar lång, och Redo för naturen – Övernattning är något mer fördjupande, cirka 24 timmar lång. Båda kurserna fokuserar på det som är det viktigaste kunskaperana att ha för att friluftslivet ska vara roligt och tryggt: hur man håller sig varm, torr, mätt och säker.

Läs mer om Redo för naturen »

Bli utbildare och kursledare i friluftsliv

För att utveckla, sprida och fördjupa friluftslivet inom Scouterna behövs engagerade och kompetenta utbildare och kursledare. Kanske är det något som skulle passa dig.

 

Bli kursledare för någon av våra friluftsledarkurser och sprid dina expertiskunskaper inom det aktuella området. Läs mer här »

 

Kontakt

 

Bild på Linnea Hansson Henne

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper
E-post: linnea.hansson.henne@scouterna.se
Mobil:
076-853 94 57

Linnea samordnar arbetet i Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper vars uppgift är att säkerställa att våra regionala och nationella utbildningar på Ledarskapsön, genomförs runtom i hela landet.