Redo för naturen


 

Redo för naturen är vårt utbildningspaket i grundläggande friluftsliv.

 

Inom Redo för naturen finns det två olika kurser, Redo för naturen – Dagstur och Redo för naturen – Övernattning. Båda kurserna syftar till att ge de grundläggande kunskaperna som krävs för att känna sig glad och trygg i naturen: hur man håller sig varm, torr, mätt och säker.

Grundläggande friluftsliv

Friluftslivet är på många sätt en central del av svensk scouting och en av sju pusselbitar i Scoutmetoden. Redo för naturen erbjuder därför scouter och scoutledare utbildning i grundläggande friluftsliv.

 

Kurserna riktar sig också externt, till exempel till föreningar eller skolor, som vill få inspiration och verktyg för att själva kunna ge sig ut i naturen.

 

Är du, din kår eller förening intresserade av Redo för naturen? Håll utkik i kurskatalogen när det går en utbildning nära er eller hör av er!

 

Läs mer om Redo för naturen – Dagstur >>

Läs mer om Redo för naturen – Övernattning >>

Bli utbildare

Brinner du för friluftsliv och vill inspirera och lära ut friluftsliv till andra?

För att så många som möjligt ska kunna känna glädje och trygghet i att leva friluftsliv och ta del av Redo för naturen behövs utbildare över hela landet.

 

Kontakt

Har du frågor om ett specifikt kurstillfälle och/eller skulle vilja utbilda inom denna utbildning, kontakta din regionala utbildningsgrupp >>

 

För frågor om Ledarskapsön och vår ideella utbildninsgorganisation och/eller övergripande tankar och frågor som rör våra utbildningar, kontakta:

Bild på Linnea Hansson Henne

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper
E-post: linnea.hansson.henne@scouterna.se
Mobil:
076-853 94 57

Linnea samordnar arbetet i Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper vars uppgift är att säkerställa att våra regionala och nationella utbildningar på Ledarskapsön, genomförs runtom i hela landet.