Redo för naturen – Dagstur

Redo för naturen – Dagstur är vår mest grundläggande friluftslivsutbildning. Den syftar till att lära om och inspirera till friluftsliv som varar över en dag med lunch ute.

Om utbildningen

Redo för naturen – Dagstur är en cirka 6 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv. Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan laga mat i naturen, hur en bra rastplats ser ut, var man får vara och vad man får göra i naturen, hur man skyddar sig från regn och kyla och mycket annat. Du lär dig helt enkelt hur man håller sig varm, torr, mätt och säker, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute i naturen, och det oavsett om man skulle vara ute en eftermiddag eller en månad.

 

Innehåll:

  • Allemansrätten
  • Att hålla sig varm
  • Att hålla sig och sin packning torr
  • Hygien i naturen
  • Matlagning på friluftskök
  • Att förebygga olyckor
  • Utrustning

 

Redo för naturen – Dagstur är till för dig som har ingen eller liten vana av att vara ute i naturen men en vilja att lära dig det. Därför krävs inte några förkunskaper för att gå Redo för naturen – Dagstur.

Utbildningsdatum

Håll utkik efter kommande kursomgångar av Redo för naturen i kurskatalogen

 

Kontakt

Har du frågor om ett specifikt kurstillfälle alternativt undrar om er kår kan få vara med och samarrangera en kurs? Kontakta aktuell utbildningsgrupp >>

För frågor om Ledarskapsön och vår ideella utbildninsgorganisation och/eller övergripande tankar och frågor som rör våra utbildningar, kontakta:

Bild på Linnea Hansson Henne

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper
E-post: linnea.hansson.henne@scouterna.se
Mobil:
076-853 94 57

Linnea samordnar arbetet i Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper vars uppgift är att säkerställa att våra regionala och nationella utbildningar på Ledarskapsön, genomförs runtom i hela landet.