Ditt personliga ledarskap


 

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som vill utveckla ditt eget ledarskap. Är du trygg och säker i din roll som ledare blir du också bättre på att leda andra. Kursen är för dig som vill utvecklas inom rörelsen oavsett om du är ny eller verkat inom Scouterna länge. Här får du kraft, glädje och inspiration för ditt personliga ledarskap.

 

Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag i en patrull? Vem vill jag vara? och Hur hjälper jag andra framåt? Ditt personliga ledarskap handlar om dig som individ. I förlängningen bidrar det till bättre verksamhet för alla om var och en lägger tid på att reflektera kring sitt ledarskap.

 

Ditt personliga ledarskap bygger till stor delen på egen reflektion, vilket innebär att du behöver vara beredd på att arbeta med dig själv och även dela med dig av dina tankar. I den här kursen utgår mycket av reflektionerna från våra styrkor och värderingar, och hur de kopplas till ditt ledarskap.

 

Kursen ges över två helger, med tyngdpunkten under den första. Tiden däremellan kommer du att delta i ett peer-arbete, coachande samtal, med utgångspunkt i det som är viktigt i din utveckling som ledare. Det innebär att du och en av de andra deltagarna kommer ha samtal regelbundet mellan kurstillfällena och coacha varandra.

 

Ledarskap är ett livslångt lärande och målet med kursen är att du ska få med dig en verktygslåda för att kunna fortsätta utvecklas som ledare.

 

Här hittar du Ditt personliga ledarskap i kurskatalogen »

 

Kontakt

Har du frågor om ett specifikt kurstillfälle – kontakta er regionala utbildningsgrupp >>

 

För frågor om Ledarskapsön och vår ideella utbildninsgorganisation och/eller övergripande tankar och frågor som rör våra utbildningar, kontakta:

Bild på Linnea Hansson Henne

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper
E-post: linnea.hansson.henne@scouterna.se
Mobil:
076-853 94 57

Linnea samordnar arbetet i Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper vars uppgift är att säkerställa att våra regionala och nationella utbildningar på Ledarskapsön, genomförs runtom i hela landet.