Värdebaserat ledarskap

20110428 Diplomutdelning Ungt Ledarskap, Kungliga Slottet, Stockholm, Sverige

Värdebaserat ledarskap är en kvalificerad ledarskapsutbildning för unga ledare i ideell sektor. Den riktar sig till dig som har ett ledaruppdrag och som vill utvecklas och utmanas i ditt ledarskap.

Ansökan och aktuella kurser

Varje år startar 3-4 utbildningar av Värdebaserat ledarskap för att utveckla unga ledare i deras ledarskap. Utbildningarna startar både på våren och på hösten. Under hösten 2017 startar två kurser av Värdebaserat ledarskap. Ansökan kommer att öppna under juni månad.

Anmäl dig här om du vill bli påmind när det går att ansöka till höstens kurser.

Vad är Värdebaserat ledarskap?

Med värdebaserat ledarskap menar vi en ledare som är medveten om sina värderingar och agerar i enlighet med dem. Det är det centrala temat i den folkhögskolekurs som arrangeras av Scouterna och Scouternas folkhögskola i samarbete med näringslivet och andra ideella ungdomsorganisationer med stöd av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Värdebaserat ledarskap hålls även i samarbete med organisationer från andra länder, till exempel Finlands scouter. Vid sådana tillfällen hålls kursen helt på engelska.

Mer om utbildningen »

Hur du blir antagen

För att bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla grundkriterierna och skicka in en ansökan och delta i en intervju, detta för att alla i utbildningsgruppen ska få de bästa förutsättningar för sitt lärande.

Antagningsprocess »

Diplomutdelning

Varje år delar Kung Carl XVI Gustaf ut diplom på Stockholms slott till alla de som genomgått Värdebaserat ledarskap, både deltagare och ledare. Arrangemanget äger rum i samband med Kungens födelsedag. Under diplomeringen bjuds deltagare, kursledare och mentorer in.
Se bilder från 2016 års diplomutdelning »

Kursledare

Att vara kursledare på Värdebaserat ledarskap är både en utmaning och en förmån. Där du får möjlighet att utveckla unga ledare samtidigt som du själv utvecklas i din ledarroll. Läs mer om vad det innebär att vara kursledare och hur du anmäler intresse.
Kursledare »

Om mentorprogrammet

En av byggstenarna för utbildningen är mentorprogrammet där deltagarna matchas med en mentor från näringslivet eller offentlig sektor. Mentorparen möts, lär, utvecklas, utmanas och diskuterar utmaningar i koppling till sina ledarroller och sitt ledarskap.

Om mentorprogrammet »

Alumninätverket inSpirea

Vi har ett nätverk för deltagare, utbildningsledare, mentorer och samarbetspartners som heter inSpirea. InSpirea anordnar träffar för inspiration, utbildning och utbyte mellan ledare i samhället.

Alumninätverket inSpirea »

Samarbetspartner

Värdebaserat ledarskap arrangeras i nära samarbete med samhällets olika aktörer där näringsliv, offentlig sektor och andra ideella organisationer är med och stöttar våra kurser och mentorsutbyten. Våra samarbetspartners är: ValuesOnLine, IPU profilanalys, Stena, Handelsbanken och VolvoApoteket, The Human Element, Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Bli utbildningspartner »

Kontakt

Peter_Rojhammar

Peter Röjhammar

Projektledare Värdebaserat ledarskap
E-post: peter.rojhammar@scouterna.se
Mobil:
076-623 25 87

Peter projektleder och utvecklar ledarskapsutbildningen Värdebaserat ledarskap.

_MG_6391

Sara Källman

Administratör
E-post: sara.kallman@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 37
Mobil:
072-078 80 77

Sara sköter administrationen vid Scouternas folkhögskola.