Värdebaserat ledarskap

20110428 Diplomutdelning Ungt Ledarskap, Kungliga Slottet, Stockholm, Sverige

Värdebaserat ledarskap är en kvalificerad ledarskapsutbildning för unga ledare i ideell sektor. Den riktar sig till dig som har ett ledaruppdrag och som vill utvecklas och utmanas i ditt ledarskap.

Ansökan och aktuella kurser

Varje år startar 3 utbildningar av Värdebaserat ledarskap för att utveckla unga ledare i deras ledarskap. Utbildningarna startar både på våren och på hösten. Under våren 2019 startade en kurs av Värdebaserat ledarskap och under hösten kommer två kursomgångar att starta. Nu har ansökan öppnat!

Läs mer om ansökan här

Vad är Värdebaserat ledarskap?

Med värdebaserat ledarskap menar vi en ledare som är medveten om sina värderingar och agerar i enlighet med dem. Det är det centrala temat i den folkhögskolekurs som arrangeras av Scouterna och Scouternas folkhögskola i samarbete med näringslivet och andra ideella ungdomsorganisationer med stöd av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.
Värdebaserat ledarskap hålls även i samarbete med organisationer från andra länder, till exempel Finlands scouter. Vid sådana tillfällen hålls kursen via ett licenssamarbete.

Mer om utbildningen »

Hur du blir antagen

För att bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla grundkriterierna och skicka in en ansökan och delta i en intervju, detta för att alla i utbildningsgruppen ska få de bästa förutsättningar för sitt lärande.

Antagningsprocess »

Diplomutdelning

Varje år delar Kung Carl XVI Gustaf ut diplom på Kungliga slottet till alla de som genomgått Värdebaserat ledarskap, både deltagare och ledare. Under diplomeringen bjuds deltagare och kursledare in.
Se bilder från 2018 års diplomutdelning »

Kursledare

Att vara kursledare på Värdebaserat ledarskap är både en utmaning och en förmån. Där du får möjlighet att utveckla unga ledare samtidigt som du själv utvecklas i din ledarroll. Läs mer om vad det innebär att vara kursledare och hur du anmäler intresse.
Kursledare »

Om mentorprogrammet

En av byggstenarna för utbildningen är mentorprogrammet där deltagarna matchas med en mentor från näringslivet eller offentlig sektor. Mentorparen möts, lär, utvecklas, utmanas och diskuterar utmaningar i koppling till sina ledarroller och sitt ledarskap.

Om mentorprogrammet »

Alumninätverket inSpirea

Vi har ett nätverk för deltagare, utbildningsledare, mentorer och samarbetspartners som heter inSpirea. InSpirea anordnar träffar för inspiration, utbildning och utbyte mellan ledare i samhället.

Alumninätverket inSpirea »

Samarbetspartner

Värdebaserat ledarskap arrangeras i nära samarbete med samhällets olika aktörer där näringsliv, offentlig sektor och andra ideella organisationer är med och stöttar våra kurser och mentorsutbyten. Våra samarbetspartners är: ValuesOnLine, IPU profilanalys, Stena, Handelsbanken, VolvoApoteket, The Human Element och Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Bli utbildningspartner »

Kontakt

Imse Spragg Nilsson

Imse Spragg Nilsson

Vik. projektledare för Värdebaserat ledarskap
E-post: imse.spraggnilsson@scouterna.se
Mobil:
072-070 46 27

Imse projektleder och utvecklar ledarskapsutbildningen Värdebaserat ledarskap.

_MG_6391

Sara Källman

Administratör
E-post: sara.kallman@scouterna.se
Telefon:
08-568 432 37

Sara sköter administrationen vid Scouternas folkhögskola och arbetar med utbildningen Värdebaserat ledarskap.