Coronaanpassningar

Coronaanpassning_header

 

 

Scouternas folkhögskola kommer under höstterminen 2020 fortsätta att erbjuda och genomföra korta och långa kurser. De anpassningar vi gör sammanfattas här och sidan uppdateras löpande efter behov.

 

GENERELLT

Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer

Scouternas Folkhögskola följer folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer och håller oss ständigt uppdaterade om dessa. Med hänsyn till rekommendationerna kan våra riktlinjer och instruktioner ändras med kort varsel – håll utkik på webben.

 

Delta om du är frisk

Alla som kommer till kurshelgen/träffen måste vara pigga och friska – stanna hemma vid minsta symptom som kan vara covid-19. Meddela din kursledare/ansvarig/uppdragsgivare via mail/telefon. Obs: Eget ansvar!

 

Res på ett säkert sätt

Alla kursledare och deltagare uppmanas att ta sig till kurshelgen på ett tryggt och (av FHM) rekommenderat sätt. Vi reser med fördel ombokningsbart och med platsbokning så gott det går. Vid bilåkning uppmanas samåkning om det fungerar med avstånd och trygghetskänsla.

 

Hygien & avstånd på plats

Under kurshelgen/träffen har vi gjort vissa justeringar: Vi ansvarar för att det finns möjlighet att tvätta händerna och/eller använda handsprit, hygien- och serveringsrutiner vid måltider har setts över och övernattning med större avstånd mellan sovande ordnas.

 

Kursinnehåll och metoder

Kursteamen anpassar så att vi gör saker på ett lite annorlunda vis än tidigare, men syftet och kursmålen är kvar! Exempel på inslag: Vi har lagt fler moment utomhus, övningarna är anpassade för att minska det fysiska avståndet i helgrupp, i vissa kurser kommer du spenderar mer av din tid med en liten grupp än i helgrupp.

Scoutings metoder med den lilla gruppen/patrullen och att ha friluftsliv och utomhusaktivitet som naturliga inslag i våra kurser passar utmärkt.

 

Har du frågor?

Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta kursansvarig eller till folkhogskola@scouterna.se