Regional utbildningsgrupp

Vi_utbildar_för

Är du en ”doer” med stökig kalender och med oregelbunden sömn? Då är du nog den vi letar efter. I våra fem regionala utbildningsgrupper behöver vi nästan alltid påfyllnad av alerta, pigga ”doers” som brinner för utbildning. Du behöver inte vara utbildare själv, men det är en fördel att ha ett eget scout-nätverk genom tidigare eller befintliga scoutengagemang.

 

Vad innebär uppdraget?

Att sitta med i en regional utbildningsgrupp, är ett nationellt uppdrag, direkt kopplat till Scouternas folkhögskola och den nationella utbildningsgruppen.

De regionala utbildningsgrupperna ansvarar för att alla de regionala utbildningarna planeras, schemaläggs, kommuniceras och genomförs med bra kvalitet. De säkerställer att det finns kompetenta kursteam, och att kurserna går utspridda i regionen efter de behov som finns. Gruppen stöttar och servar också kursteamen utifrån deras behov och den ev. praktiska hjälp som behövs.

 

Vi letar efter dig som är:

  • En ”doer”, som vill och kan leverera och som är alert
  • Är rak och tydlig i din kommunikation. Hur är din livssituation, vilken tid och vilka möjligheter har du för att hinna med uppdraget?
  • Har ett eget scout-nätverk.
  • Har hyfsat bra it-kompetens och möjlighet att kolla mailen relativt ofta
  • Vill vara med och tillsammans med andra utveckla vår ideella utbildningsstruktur på regional nivå
  • Bidra till att fler

Du behöver inte vara utbildare – dock stort intresse av att få våra regionala utbildningar att rulla med riktigt bra kvalitet!

 

Vad innebär uppdraget för mig?

Grupperna träffas fysiskt ett antal ånger per år. Detta skiljer sig mellan regionerna pga avstånd. I Stockholm träffas man mer regelbundet medans man i MittNorr ses mer sällan och istället har fler telefonmöten.

Gemensamt för alla grupper är dock att man deltar på Utbildardagarna (för alla utbildare, helgen v. 11) samt en Nätverksträff (för regionala utbildningsgrupperna, helgen v. 42) samt på DemokratiJamboreen.

Regionala möten

Grupperna ses fysiskt alt. har telefonmöten regelbundet, ca 1 ggr/månad. Däremellan fördelas arbetsuppgifterna i gruppen utifrån olika ansvarsområden som bla handlar om att stötta och serva  kursteam, planera kommande kurser, svara på frågor, omvärldsbevaka utbildningsbehovet i regionen, beställa material, lägga upp kurser i kurskatalogen mm.

 

Just nu söker regionala grupperna följande:

NorrMitt

2-3 personer med kursteamsansvar, med nätverk/utgångspunkt i
* Sundsvall/Östersund
* Västmanland/Dalarna/Gävleborg
* Örebro

samt en administratör/materialare  med uppgift att beställa material till teamen, lägga upp kurser i kurskatalogen, rapporterar listor/deltagare i olika former, ordnar med kursintyg mm.

Stockholm

Söker 2-3 personer som brinner för utbildning i Stockholmsregionen och vill bidra till att antalet utbildare växer och utvecklas vidare. Du är en ”doer” som har bra it-kompetens och gillar att planera, administrera och säkerställa att saker och ting blir utfört enligt planen.

Södra

Söker 1-2 personer som brinner för utbildning i Södra regionen och vill bidra till att antalet utbildare växer och utvecklas vidare. Du är en ”doer” som har bra it-kompetens och gillar att planera, administrera och säkerställa att saker och ting blir utfört enligt planen.

Västra

Söker en ordförande (i grupperna har vi delat ledarskap med två ordföranden) samt ytterligare en person med nätverk/utgångspunkt i Halland, Västbodal och/eller Skaraborg.

Östra

Söker 1-2 personer som brinner för utbildning i södraste delen av Östra regionen (Blekinge och sydöstra Småland) och vill bidra till att antalet utbildare växer och utvecklas vidare. Du är en ”doer” som har bra it-kompetens och gillar att planera, administrera och säkerställa att saker och ting blir utfört enligt planen.

 

 

Är du sugen på något av uppdragen?

Lämna din intresseanmälan här så kontaktar vi dig.

 

Kontakt

Vill du kontakta/prata med de regionala utbildningsgrupperna direkt hittar du kontaktuppgifter här »