För studerande på profilkurser

Här hittar du finns information för dig som studerar profilkurser på Scouternas folkhögskola.

Stöd och inflytande

Här hittar du information om arbetsformer, studentinflytande samt särskilt stöd.

Stöd och inflytande »

Ekonomi och försäkring

Här hittar du information om undervisning, kostnader, studentekonomi och försäkringar.

Ekonomi och försäkring »

Ordningsregler

Här hittar du information om närvaro, internetanvändning, alkohol och droger samt disciplinära åtgärder.

Ordningsregler »

Intyg och arkivering

Här hittar du information om intyg och behörigheter efter avslutade studier samt arkivering och öppenhet.

Intyg och arkivering »

Om en kurs ställs in

Här hittar du information om vad som händer om en kurs ställs in eller upphör.

Om en kurs ställs in »

Antagningsrutiner och antagningsprocess

Det är upp till varje kursansvarig att svara för antagningsprocessen. Gå in och läs kring respektive utbildning på hemsidan eller ta kontakt med kursansvarig för att få mer information.

Terminsavgift

Undervisningen på Scouternas folkhögskola är avgiftsfri. Avgiftsfri innebär att undervisningen är gratis, men att skolan har rätt att ta ut ersättning för att täcka kostnader för kurslitteratur, studerandeförsäkringar, arbetsmaterial, kopiering, fika, övernattningar osv. Sök gärna bidrag och stipendier, eller merkostnadslån från CSN om kursen är CSN-berättigad. Du även välkommen att söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.

När du tackar ja till din plats, förbehåller du dig om att betala en bekräftelseavgift om 500 kr innan kursstart. Fakturan på hela avgiften skickas ut i samband med att du tackar ja, där bekräftelseavgiften är en del av den totala kostnaden. Resterande belopp ska betalas efter kursstart.

Har du frågor om fakturan eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att höra av dig till ansvarig kursledare.

Ansökan och antagning

Ladda ner