Leda globalt

globala-malen-logo-och-ikoner

Utbildningen Leda globalt ger dig mod, verktyg och inspiration att leva hållbart i takt med utvecklingen. Med utgångspunkt i det egna värdebaserade ledarskapet jobbar vi med hållbar utveckling och de globala målen i vår samtida värld.

Läs om när kursansvarige Cecilia berättar om utbildningen på Globalportalen >>

Som deltagare kommer du få en faktabaserad helhetssyn och insikter kring ledarskap för hållbarhet. I ett upplevelsebaserat sammanhang får du redskap som stärker engagemang och känslan att själv kunna bidra till samhällsförbättring. Utbildningen innehåller moment i hållbar utveckling, ledarskap, projektledning samt interkulturell förståelse och mångfald.

 

Kurspplägg

Utbildningen är en terminskurs på helfart som pågår under 20 veckor. Undervisningen utgår till största delen från våra lokaler i Örnsberg, Stockholm. Utbildningen räknas som en distanskurs då det inte är undervisning fem dagar i veckan, men räkna ändå med att vara på plats ca tre dagar i veckan. Just nu ser vi över om vi ska fortsätta med samma upplägg. Har du tankar eller ideér är du varmt välkommen att höra av dig till kursansvarige.

I utbildningen kommer vi att titta närmare på alla hållbarhetsmålen och utgå från dem när vi studerar globala frågor i stort och smått. Vi behandlar både ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om dig själv, uppleva utmaningar samt hitta mod och nya metoder till att förändra världen.

I utbildningen blandar vi teorier och modeller med besök av gästföreläsare, studiebesök samt en projektperiod där du får använda dina kunskaper i verkligheten.

  • 6 veckor: Undervisning ca tre dagar i veckan (inkl. studiebesök och gästföreläsningar).
  • 6-8 veckor: Projektperiod på valfri plats med tema hållbarhet.
  • 6 veckor: Undervisning ca tre dagar i veckan (inkl. studiebesök och gästföreläsningar).

Tillsammans hittar vi ett projekt som passar dina intressen och möjligheter. Det kommer finnas några förslag på projekt både inom Sverige och utomlands.

 

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och deltagare kan söka studiemedel via CSN för heltidsstudier. Du måste själv ansöka om studiemedel och skicka in en studieförsäkran när du påbörjat kursen via ”Mina sidor” på www.csn.se.

 

Kostnad för studier

Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om 1000 kr. I den ingår all studielitteratur. Avgiften betalas efter antagning. Eventuella kostnader för resor under projektperioden kan tillkomma. Sök gärna bidrag och stipendier.

 

Ansökan och antagning

Ansökan inför höstens start är nu stängd.

 

Kontakt

Cecilia Wesslén

Cecilia Wesslén

Kursutvecklare
E-post: cecilia.wesslen@scouterna.se
Telefon:
08-55 50 65 48
Mobil:
072-070 69 44

Cecilia jobbar på Scouternas folkhögskola och är kursutvecklare för långa särskilda kurser.