Ansökan är öppen till Ledarskap för hållbarhet 21/22

15 mars, 2021

Ansökan är öppen till Ledarskap för hållbarhet 21/22

Nu är ansökan öppen till nästa års utbildning av Ledarskap för hållbarhet. Under ett år har du möjlighet att studera hållbarhet och globala målen på heltid. Samtidigt får du möjlighet att fördjupa dig i ditt ledarskap och öva på att leda både dig själv och andra. Som deltagare har du rätt att söka studiemedel från CSN.

Utbildningen startar den 30 augusti och pågår under ett år. Vi har 5 fysiska träffar då ni får träffa gästföreläsare, göra studiebesök och jobba i grupp tillsammans för att diskutera och komma på lösningar på samhällets olika problem. Utbildningen handlar lika mycket om hur du och jag kan leva hållbart och om hur samhället kan ställa om till en mer hållbar utveckling. Vi fokuserar på både ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Utbildningen har nu genomfört i två år och vi har goda samarbetspartners med andra delar av civilsamhället. Vi får bland annat besök av Fairtrade, Union to Union, Klimatklubben, Medveten Konsumtion, Svenska FN-förbundet och WWF. Vi brukar också göra studiebesök på bland annat Skansen och ReTuna Återbruksgalleria. Du har också ha i uppgift att själv genomföra studiebesök i din hemkommun samt välja din egen kurslitteratur till viss del.

Under 3 månader får du möjlighet att fördjupa dig i ett eget projekt och göra skillnad på riktigt i samhället. Med hjälp all den kunskap, verktyg och metoder som du har fått med dig under hösten, får du prova dig fram under vintern och hitta din egen väg i detta. Utbildningen avslutas sedan med ett gemensamt projekt som alla deltagare samarbetar kring.

Läs mer om utbildningen här – och glöm inte att ansöka senast den 30 april!

Välkommen till Scouternas folkhögskola!