Scoutledarutbildning

SjöLU Charlie East - 2022

SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får prova på olika programpass.

16 sep 2022 - 18 sep 2022

Sista ansökningsdag 29 augusti 2022

Region

Stockholm

Kurslängd

En helg

Ansökan är stängd

Om kursen

Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan få scouterna intresserade av sjömärken och lanternor, hur man gör något roligt av en vanlig kvällssegling i hemmaviken, hur man bogserar och bärgar, säkerhetsregler och hur man skall agera som ledare ombord, hur de tio sjövettsreglerna kan bli skoj och mycket annat.

Du lär dig helt enkelt hur man skapar trygga och säkra sjöaktiviteter, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute på vattnet, och det oavsett om man skulle vara ute en kväll, helg eller vecka.


Det här är inte någon Leda scouting-kurs, utan kursen tar upp saker om sjöscouting som man inte talar om på Leda scouting, Leda avdelning och Leda kår.

Vi är inte heller någon seglarskola eller navigationskurs. Dock kommer vi att segla och navigera några timmar per dag, men lägger tonvikten på programtips och säkerhet.


Läs mer om utbildningen

Kostnader

1300 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2022-04-06

Sista datum för ansökan till kursen:
2022-08-29

Kursansvarig