Deltagarnas artiklar

Under utbildningen får du som deltagare möjlighet att dyka djupare ner i olika ämnen och händelser för att ta reda på mer fakta och information. Här kan du ta del av vad tidigare deltagare har lärt sig i sina fördjupningsarbeten.

Projekt Q22

Bojkotta Qatar - effektivt sätt att påverka eller bara en enkel utväg? Enskilda supportar, förbund, och spelar i turneringen har höjt rösten. Projekt Q22 handlar om mänskliga rättigheter och fotbolls-VM i Qatar 2022.

Klimatförändringarnas påverkan på naturen

Hur skapar klimatförändringarna torka och vattennivåhöjningar? Vilka platser är utsatta och vad blir konsekvenserna? Konsekvenserna visar sig vara stora, för både människa och miljö.

Sofias tiktoks om hållbarhet

Sofia svarar på frågorna om vad globala målen är, vad social hållbarhet är, vad ekonomisk hållbarhet är och vad ekologisk hållbarhet är genom pedagogiska videos på Tiktok.

Att våga prata om psykisk ohälsa

Hållbarhet är något Anna från början trodde handlade om klimatet och hur vi måste ställa om. Idag betyder hållbarhet så mycket mer henne. "Det handlar inte bara om hur jag lever och vad jag står för utan det handlar om hur jag mår."

De osynliga arbetarna

Vård- och omsorgspersonal har det dåligt. Branschen domineras av osäkra arbetsvillkor, personal hoppar från arbetsplats till arbetsplats och en hel del saknar skyddsutrustning mot virus och sjukdomar. Trygga arbetsvillkor och god arbetsmiljö är en del av Agenda 2030. Men personliga assistenter får inte ta del av basala rättigheter.

Komposterbar plast - vad är det?

I matbutiken hittar du dem överallt, såväl förpackningar som påsar. Men kanske är det främst vid frukt- och grönsaksdisken som du har lagt märke till dem? Susanne har tillsammans med unwrapped.se tittat närmare på de olika ”gröna” plasterna och här nedan reder hon ut begreppen.

Alkoholens påverkan på människors hälsa och levnadsstandard

Vid många middagar och festmåltider serveras det alkohol i Sverige samt tonåringar dricker sprit när de vill festa eller fira. Som ett helt vanligt beteende i Sverige undrar man vilken effekt alkohol har både i Sverige och utlandet. Är det emot de globala målen och hållbarhet att konsumera alkohol?