Deltagarnas projekt

Alla deltagare på Ledarskap för hållbarhet genomför ett eget projekt under 3 månader med syfte att bidra till de globala målen. Här kan du ta del av vad tidigare deltagare har gjort. Kanske kommer du själv på vad du skulle kunna göra för att bidra till en mer hållbar värld?

Martins virtuella museum

Min ide till detta projekt var ett virtuellt museum som utgår från att det är i en framtid där vi har tagit oss förbi större delen av klimatkrisen. Museet kommer att se tillbaka på innovationer som jag tror kommer hjälpt oss i framtiden, både för att klara agenda 2030 och för att ställa om till grön energi.

Sirins Youtube-kanal

Mitt projekt var att starta en politiskt och religiöst obunden youtubekanal i ideellt syfte, med mål om att opinionsbilda om frågor som rör hållbarhet. Syftet är att porträttera personer/individer i samhället som vanligtvis inte kommer till tals. De frågor som lyfts är bland annat segregation, ökad ojämlikhet och diskriminering.

Susannes praktik för en förpackningsfri onlinebutik

Unwrapped är ett bolag som säljer vegansk och ekologisk mat online. Det som utmärker dem är att maten säljs förpackningsfritt. Förpackningarna som används kan återanvändas upp till flera 1000 gånger. Största delen av tiden bidrog jag inom mitt expertområde som är kommunikation och grafisk formgivning.

Annas handbok om hållbar turism

Mitt under en pågående global pandemi gjorde jag mitt projekt i Indonesien. I slutet av januari åkte jag och min sambo från Stockholm till Bali för att ta reda på och skriva om hur det är att resa runt och leva så hållbart som möjligt på en plats du aldrig varit på tidigare. Vi reste runt på två av Indonesiens populäraste öar, Bali och Lombok.

Sofias musikprojekt

Sofia har skapat musik på Spotify i syfte att utrycka sin ångest och frustration kring utvecklingen idag. Sofia fokuserade först på klimatfrågan, medan hennes egen psykisk hälsa tog mer och mer överhand i musiken.

Joels Projekt Q22

2010 röstades Qatar överraskande fram som värd för FIFA World Cup 2022. Redan från början misstänktes mutor ligga bakom och senare framkom bevis för att så var fallet. Utöver korruption, och de mycket speciella sportsliga förutsättningarna, fanns stora frågetecken gällande mänskliga rättigheter och arbetarrätt.

Kitts nalleskattjakt

Jag kom på en ide om en utomhusaktivitet som skulle kunna ordnas i vårt närområde. Längs Almaån i Hässleholm och i anknytning till Åhusfältet finns en fin vandringsstig som nyttjas flitig av folk som bor i området. Jag bestämde mig för att hänga upp nallar och andra kramdjur längs den stigen för att locka ut barn och familjer. Jag är glad att projektet har utvecklats för att tillmötesgå folkets behov av en rolig aktivitet i skogen i denna tid.

Alla projekt

Letar du efter mer inspiration och fakta? Vill du djupdyka i något av ämnena ovan? På Ledarskap för hållbarhets egen projektsida kan du läsa mer om varje enskilt projekt.