Lediga tjänster

Vi söker vikarierande lärare i svenska till vår allmänna kurs

Scouternas folkhögskola erbjuder allmän kurs som ger högskole- och yrkeshögskolebehörighet, olika särskilda kurser som ex. projektledarutbildningar och ansvarar dessutom för all ledarutbildning i Scouterna. Vi tar avstamp i en modern samhällsanalys och utvecklar skolan efter samhället och individens behov.

Allmän kurs bedrivs såväl på distans som i klassrum. Bland deltagarna på vår allmänna kurs finns en stor mångfald gällande exempelvis ålder, kön eller könsidentitet, etnicitet och bakgrund. Nu söker vi alltså en vikarierande lärare i främst svenska men även andra ämnen kan vara av intresse.

Om tjänsten


Tjänsten innebär undervisning på allmän kurs och då i främst svenska motsvarande på gymnasienivå, där även svenska som andra språk kan komma att bli aktuellt. Även andra ämnesområden kan som sagt bli aktuellt och därmed vara meriterande. Tjänsten är på 80% med tillträde 220810, med fortsättning under höstterminen som avslutas 221220.

Du planerar och genomför utbildning tillsammans med arbetslaget. Undervisningen sker i klassrum såväl som på distans genom vår digitala lärplattform. Vi arbetar tematiskt och ämnesöverskridande vilket gör att alla lärare arbetar nära tillsammans. Ramverket för temaundervisningen är FN:s mål för global hållbar utveckling och sträcker sig över hela läsåret. I tjänsten ingår också att vara mentor för ett antal deltagare. I vår bildningssyn utgår vi från individens unika behov, förutsättningar och erfarenheter för att tillsammans bygga kunskap.

Kvalifikationer


  • God ämneskompetens är ett krav, liksom pedagogisk utbildning och/eller pedagogisk arbetslivserfarenhet. Har du en lärarexamen eller är utbildad folkhögskollärare är det en fördel.
  • Erfarenhet som lärare på folkhögskolans allmänna kurs eller gymnasiet är meriterande.
  • Erfarenhet av vuxenutbildning värdesätts, men även nyexaminerade lärare samt lärare under pågående utbildning är välkomna att söka.
  • Hög IT-mognad med goda kunskaper i Officepaketets delapplikationer är ett krav, meriterande är erfarenhet av administrativa system såsom digitala lärplattformar och Schoolsoft.
  • Tidigare erfarenheter av temaundervisning och undervisning på distans är meriterande.

Personliga egenskaper


För att passa i rollen är du trygg som person och har stor personlig mognad och egen drivkraft. Vidare är du pedagogisk, nyfiken på att testa, skapa och utveckla lärandeformer och arbetssätt. Du bör också vara prestigelös och flexibel samt har lätt för att se mångfald som en tillgång och att möta människor där de befinner sig. Personer i din närhet växer som individer och får stärkt självkänsla.

Vi värdesätter att du är självständig och har god samarbetsförmåga. Ditt ledarskap utgår från dina goda värderingar och präglas av ett coachande förhållningssätt och en lyhörd attityd gentemot deltagare och kollegor. Vidare delar du folkbildningens och Scouternas grundläggande värderingar.

 

Läs gärna mer om våra värderingar här: https://www.scouternasfolkhogskola.se/om-oss/vara-varderingar/


Villkor


Arbetsgivaren är Scouternas folkhögskola med placeringsort i Stockholm, Hägersten. Tjänsten är en visstidsanställning med omfattningen 80% och med tillträde 10 augusti (eller enligt ö.k.) fram till och med 20 december 2022.

Scouternas folkhögskola omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Lärarnas samverkansråd. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och hur du kompletterar det befintliga lärarlaget.


Din ansökan


Vi tar endast emot din ansökan via detta formulär >>
 
Sista ansökningsdag är 220619 men urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt löneanspråk. Vi uppskattar om du döper dokumenten med för- och efternamn samt skickar dem i pdf-format.


Eventuella frågor om tjänsten ställer du till:


Helena Dohns, biträdande rektor Scouternas folkhögskola: helena.dohns@scouterna.se, 0720-70 58 79
Johan Norrfjärd, HR-ansvarig, Scouterna och Scouternas folkhögskola: johan.norrfjard@scouterna.se 070-20 40 113

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.