Utbildardagarna blev digitala

3 mars, 2021

Utbildardagarna blev digitala

Utbildardagarna är mötesplatsen för alla som vill bli utbildare och/eller är engagerad inom utbildning på Scouternas folkhögskola. I år träffades vi såklart digitalt, och välkomnade även scoutledare från olika delar av landet för att få ny inspiration och utveckling inom frågor som rör ledarskap.
På Utbildardagarna är vårt fokus att utveckla och inspirera våra utbildare inom Ledarskapsöns utbildningar. De allra flesta av våra workshops handlade därför om just ledarskap iolika former. Deltagarna kunde bland annat gå pass om hållbara utbildningar, mångfald och inkludering samt hur vi göra digitala kurspass mer kreativa och vad rollen som utbildare skulle kunna vara. Under 3 kvällar och en helg samlades upp emot 170 deltagare, vilket är ett nytt rekord för Utbildardagarna!

Panelsamtal
Arrangemanget inledes med ett Panelsamtal om Framtidens Ledarskap. Där kunde vi bland annat lyssna på Scouternas nya ordförande Ida Texell, forskare Ola Segnestam Larsson och ledarcoach Alexander Holmberg som reflekterade över det senaste året och vilka trender och nya lärdomar som vi tar med oss efter en global pandemin. Hur säkerställer vi ett inkluderande ledarskap där alla känner sig behövda, oavsett vilka erfarenheter, svårigheter eller möjligheter vi har haft under året? Vad är det som styr när vi gör valet att engagera oss ideellt? En känsla av plikt? Gemenskap? Möjlighet till utveckling? Vad gör att vi slutar eller väljer att ta ett nytt uppdrag? Panelen han med många frågor under ledning av folkhögskolans vice ordförande Sandra Ehne.

Tack alla ideella, anställda och förtroendevalda för väl genomförda Utbildardagar och lycka till med era utbildningar!

Vi ses nästa år i vecka 11.

Mer information om Utbildardagarna >>

FLER NYHETER

Nu laddar vi för Utbildardagarna 2022

11 okt 2021

Vi bidrar till Scouternas hållbarhetsarbete

27 sep 2021

Demokratidag och nordisk folkhögskolekonferens

17 sep 2021

Platser kvar på våra profilkurser

10 aug 2021

Så har vi öppet sommaren 2021

01 jul 2021

Verktyg för distansevent

18 jun 2021