Utveckla ditt ledarskap – Sök en deltidskurs till hösten!

10 juni, 2021

Utveckla ditt ledarskap – Sök en deltidskurs till hösten!

Över 1000 unga ledare från civilsamhällets många organisationer har gått en ledarskapsutbildning på Scouternas folkhögskola. Kanske har du en vän som berättat om magiska kvällar på Gilwellstugan? Eller en bekant som lagt upp en bild där personen skakar hand med Hans Majestät Konungen vid diplomeringen av Värdebaserat ledarskap? Eller kanske så är du helt ny i föreningsvärlden, och letar efter inspiration och nätverk för dina framtida ledarskapsuppdrag. Oavsett så har vi ledarskapsutbildningen för dig. Vi öppnar nu ansökan till två av våra populära utbildningar – Värdebaserat ledarskap och Ordförandeprogrammet. Läs mer om utbildningarna och ansök redan idag!

Ordförandeprogrammet

Ordförandeprogrammet är en ledarskapsutbildning för unga ledare från olika organisationer och föreningar. Vi fokuserar på att stärka kunskaper som behövs för att leda en styrelse men du behöver inte vara ordförande för att söka. I övrigt krävs inga förkunskaper eller tidigare ledarskapskurser. Vi ses under tre kurshelger, inför varje kurshelg går du en förberedande webbkurs.  Så här säger en tidigare deltagare från Röda korsets ungdomsförbund om utbildningen:

”Jag tycker att Ordförandeprogrammet passar både den som är ny inom den ideella världen och den som har tidigare erfarenheter av föreningsarbete. Du får lära dig om allt från coaching till föreningsekonomi vilket ger dig en ordentlig grund för ledarrollen.”

Läs mer om antagning och ansökan till Ordförandeprogrammet här.

Värdebaserat ledarskap

Begreppet värdebaserat ledarskap är ett uttryck från scoutrörelsen som handlar om att leva som man lär, att stå upp för sina värderingar och agera utifrån dem i vardagens alla beslut som en god förebild. Förhoppningen med utbildningen är att deltagare ska få nya kunskaper och att de ska stärkas i att låta sina värderingar ta en aktiv del i sitt ledarskap.  För att gå Värdebaserat ledarskap bör du bl.a. vara ca 20-25 år gammal, ha ett ledaruppdrag sen minst två år tillbaka, samt tidigare ha gått en grundläggande ledarskapsutbildning.


Läs mer om antagning och ansökan till Värdebaserat ledarskap här.


Ansökan till Ordförandeprogrammet sker löpande tills dess att kursen är full. Ansökan till Värdebaserat ledarskap stänger 27/6-21. Välkommen till Scouternas folkhögskola!