Vi söker en biträdande rektor

23 januari, 2023

Vi söker en biträdande rektor

Har du ett ledarskap som utgår från dina goda värderingar, i linje med folkbildningens uppdrag och genomsyras av ett lyssnade och stödjande ledarskap? Då kanske den här tjänsten är för dig!

Som biträdande rektor har du huvudansvar för skolans allmänna kurser som bedrivs både i klassrum och på distans, med totalt ett åttiotal deltagare och sju undervisande lärare samt en deltidsanställd SYV.

I tjänsten har du särskilt fokus på ledning, planering och utveckling av allmän kurs, du är chef för lärarlaget och kan samtidigt vara en del av lärargemenskapen. För oss är ett verksamhetsnära ledarskap och pedagogisk ledning viktigt.

 

Trygg ledare med stark drivkraft

För jobbet krävs att du tar ansvar för dig själv, uppdraget, resultatet och gruppen. Det krävs också att du är bra på att strukturera upp arbetet både för dig själv och andra och att du kan delegera. Du är också bra på att samarbeta både som chef och kollega. Vi hoppas att du får saker att hända och är bra på att engagera andra!

 

Du har formell utbildning och goda ledaregenskaper

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning på högskolenivå med goda referenser från tidigare ledningsuppdrag. Har du dessutom chefserfarenhet samt erfarenhet från folkhögskolan som utbildningsform, verksamhetsuppföljning samt distansundervisning, e-learning och digitala verktyg i undervisningen är det meriterande.

 

Praktiskt om tjänsten

Arbetsgivaren är Scouternas folkhögskola med placeringsort i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i mars 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas. Arbetstiden är målstyrd och avtalad som semestertjänst.

 

Sista ansökningsdag: 12 februari.

Läs hela annonsen och ansök  om tjänsten till biträdande rektor här >