Vill du göra skillnad i världen?

17 juli, 2023

Vill du göra skillnad i världen?

Ibland undviker jag att läsa nyheter på sommaren för att det bara innehåller massa hemskheter ändå. Men vem är jag att blunda för allt? Vad gör det med mig och mina privilegier…? Men vad ska jag göra istället då?

Faktum är att det faktiskt går att göra skillnad i världen. Du har en roll att fylla, du är en viktig pusselbit i världen. Just där du befinner dig, där du har en plats, DÄR kan du göra skillnad – i det lilla och i det stora. Oavsett om det handlar om ditt val av yrke, ditt ideella engagemang eller som medmänniska. Om du inte vet VAD du kan och skulle kunna göra – investera i dig själv, gå en utbildning och undersök vad det finns för möjligheter. Då får du dessutom träffa andra som kanske går i liknande tankar.

Ledarskap för hållbarhet – en termin, 50% och 3 fysiska träffar

Ledarskap för hållbarhet handlar om hur du och jag kan leva mer hållbart. Den handlar också om vad vi kan göra tillsammans för att påskynda omställningen till ett mer hållbart samhälle. Genom att ta del av vad andra gör, vad vi behöver göra och vilka verktyg och metoder som finns, så tror vi att du kommer hitta din väg mot ett mer hållbart liv. Ansök senast den 23 juli.

Projektledning – en termin, 100% och 3 fysiska träffar

Som deltagare på den här utbildningen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt. Ansök senast den 23 juli.

Välkommen till Scouternas folkhögskola – för en bättre värld!