Scoutledarutbildning

Leda avdelning Vinter

Leda avdelning är utbildningen för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet. Du får verktyg för att skapa en riktigt bra och inkluderande scoutverksamhet. Utbildningen stöttar dig i att göra verklighet av Scouternas vision och uppdrag och inspirerar dig till massa nya idéer för bra scouting.

28 jan 2022 - 27 mar 2022

Sista ansökningsdag är 15 december 2021

Region

Stockholm

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansök nu

Om kursen

Kursen sträcker sig över två intensiva helger, från fredagskväll till söndag eftermiddag vilket ger tid till stort utbyte mellan deltagarna. Kursteamet använder scoutmetoden i undervisning där teoretiska kurspass landas med upplevelser, där deltagarna utifrån sina tidigare erfarenheter kan hämta ny kunskap, få tips, inspiration och knyta nya scoutkontakter. För att bli godkänd krävs att man deltager på båda helgerna. Ledare från alla scoutkårer i Sverige är varmt välkomna!

Kursen kommer vara på scoutstugor Stockholmsområdet.
• Kurshelg 1, 28-30 Januari 2022
• Kurshelg 2, 25-27 Mars 2022

Mellan kurshelgerna kommer ni ha enkla patrulluppgifter att arbeta med i patrullen, det kan planeras via sociala medier och/eller vid ett möte, patrullen har stöd av en fadder från kursteamet, men räkna med att lägga 3-4 timmar mellan kurshelgerna.

I kursen ingår peer learning dvs kollegialt lärande, där du arbeta aktivt med ett fokusområde, á 6 timmar mellan kurshelg 1 o 2 samt genomförande av webkursen anpassat ledarskap.

SYFTET MED KURSEN
Kursens syfte är att stärka deltagarna inom följande områden.
• Planera verksamhet över terminen utifrån scoutprogrammet med scoutmetoden.
• Utveckla och leda ett ledarteam med ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar.
• Skapa inkluderande verksamhet utifrån barns olika behov samt med öppenhet och jämlikhet.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Du ska ha gått Leda scouting eller ha motsvarande förkunskaper om scoutprogram och scoutmetod.
Du ska också ha varit aktiv ledare (ej assistent) i minst ett år.
Du ska ha gått anpassat ledarskap, webkursen, innan kursen.

ANSÖKAN TILL KURSEN
Observera att du ansöker till kursen, det är INTE en anmälan och att du automatiskt kommer med på kursen. Kursteamet kommer göra uttagning av alla sökande, där målet är att kursens deltagare får så stor spridning som möjligt mellan kön, kårer, och grentillhörighet. Antagningsbesked meddelas senast 2 veckor efter sista ansökningsdagen.

KURSTEAMET
Kursteamet har en härlig blandning av erfarna och nya medlemmar med spridning av erfarenheter, vårt mål är att hålla hög nivå på kurspassen och leva som vi lär.

KOSTNAD
Kostnad för båda helgerna är totalt 1600 kr.

KURSBIDRAG
De flesta kårer och distrikt betalar kursavgiften eller subventionera kostnaden för ledarutbildning, kontakta din kår och/eller ditt distrikt! Du kan också ansöka om bidrag från Scouternas utbildningsfond.


Läs mer om utbildningen

Kostnader

1600 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2021-11-05

Sista datum för ansökan till kursen:
2021-12-15

Ansök nu

Kursansvarig

Gitten Abramsson

gittena@telia.com 0768144706