Tack för att du är engagerad som utbildare på Scouternas folkhögskola. Tillsammans utbildar vi Sveriges bästa ledare!
Vem är utbildare inom Scouternas folkhögskola?
Att vara utbildare på Scouternas folkhögskola innebär att du utbildar i någon av våra utbildningar inom ramverket Ledarskapsön.
Ditt åtagande som utbildare sträcker sig från och med att du tackat ja till att ingå i ett kursteam, till dess kursomgången är genomförd och slutförd, inklusive eventuellt efterarbete. Därefter bestämmer du själv om du vill fortsätta utbilda.
Du kan utbilda inom flera utbildningar på Ledarskapsön, i dialog med din uppdragsgivare.
Vilka ingår i ett kursteam?
Vem är uppdragsgivare åt kursteam?
Uppdragsgivare för regionala utbildningar är den Regionala utbildningsgruppen, ofta genom en specifik kontaktperson. För nationella utbildningar är det anställd eller ideella samordnare.
Ytterst ansvarig för all verksamhet inom Scouternas folkhögskola är rektor Liza Rosenberg.
Som utbildare och kursteam är ni viktiga representanter för Scouternas folkhögskola. För att genomföra en kursomgång behöver rutiner kring administration, utbildningsinnehåll och förhållningssätt följas.
Del av Scouternas folkhögskola
Det måste vara tydligt för kursdeltagare att de går utbildning inom ramverket Ledarskapsön på Scouternas folkhögskola. Som utbildare och kursteam är ni viktiga representanter för hela vår folkhögskola.
Pedagogisk grundsyn
Alla utbildare och kursteam måste följa Scouternas folkhögskolas pedagogiska grundsyn och Scouternas värderingar.
Kommunikation med uppdragsgivare
Kursansvarig ska ha regelbunden kontakt med sin uppdragsgivare. För regionala utbildningar är det en kontaktperson i Regionala utbildningsgruppen. För nationella utbildningar är det anställd eller ideella samordnare.
Utbildningens handledning
Administrativa rutiner
Ansökan och urval av deltagare
Transparens i ansökan är viktig. En kursomgång måste läggas upp i Kurskatalogen så att alla potentiella deltagare som uppnår förkunskapskraven har möjlighet att söka. Förkunskapskraven beskrivs på respektive utbildnings sida under Ledarskapsön. Ansökan görs genom Scoutnet.
Det är respektive kursteam som ansvarar för antagningen till kursen. Om ett urval behövs får det bara göras utifrån förkunskapskrav/ålder, och i vissa fall för att skapa mångfald i deltagargruppen. Som kursteam får ni inte välja ut deltagare som tillhör en viss kår eller grupp, utan att det kan styrkas av de mer formella kraven.
Ekonomi & budget
Ansökan och antagning
Utvärderingar av kurser
Kurskatalog och Scoutnet
Material för kommunikation
Administratör
majken.dahlqvist@scouterna.se0855506543Majken är administratör för Scouternas folkhögskolas scoututbildningar.
Majken är administratör för Scouternas folkhögskolas scoututbildningar.
Projektledare
hanna.bata@scouterna.se0856843259Hanna är projektledare för övergripande strategiska projekt inom utveckling och utbildningar på Scouternas folkhögskola.
Hanna är projektledare för övergripande strategiska projekt inom utveckling och utbildningar på Scouternas folkhögskola.
Våra ideella arbetsgrupper jobbar alla med våra scoututbildningar på Ledarskapsön på olika sätt.
Några av grupperna har i uppdrag att planera och genomföra våra utbildningar och andra har i uppdrag att driva en del av våra utvecklingsområden framåt.